Autor:

Sladkokyselé kuře

60 minut PT0H60M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Kuřecí maso
řízek
4 ks
Vejce 1 ks
Solamyl (bramborový škrob) 1 lžíce
Sůl 1 špetka
Pepř mletý 1 špetka
Tuk  
Omáčka
Cibule 2 ks
Česnek 6 stroužek
Zázvor - mletý 1 špetka
Moučkový cukr 2 lžička
Solamyl (bramborový škrob) 1 lžíce
Ocet 2 lžička
Červené víno 2 lžíce
Sojová omáčka 1/2 dl
Voda  
Sůl 1 špetka
Sladkokyselé kuře

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme, obalíme v rozšlehaném vejci a v Solamylu. Osmažíme na tuku a vyndáme na teplé místo.

Do kastrolu nebo pánve, kde jsme opékali maso přidáme trochu oleje, plátky česneku, kostičky cibule a trochu zesklovatíme. Pak přidáme zázvor, cukr, Solamyl rozmíchaný v 1 dl vody. Mírně vaříme až začíná omáčka houstnout, přidáme ocet, víno, sójovou omáčku a sůl, prohřejeme. Maso na talíři přelijeme touto omáčkou.

Podáváme s rýžovými nudlemi nebo suchou rýží.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 18 x
1-
4.67 18 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 18x)
V jednom ohni: Pekelně ostré vaření na zahřátí Články z

Komentáře k receptu: Sladkokyselé kuře

Komentáře

  1. menohe   08.11.2011 | 12:56 | reagovat | závadný

    Dělala jsem s bílým vínem a výborné!

  2. nnln   16.04.2011 | 14:04 | reagovat | závadný

    dělám "čínu" skoro stejně, jen té sojové omáčky a česneku nedávám tolik a přidávám směs koření na čínu. Dávám 1, protože ji miluji a přikládám foto. Je sice i se zeleninou co dávám do omáčky, tentokrát cuketa a mrkev, ale snad nevadí:)

  3. Anonym   13.03.2007 | 17:19 | reagovat | závadný

    Moc nám chutnalo, je to takové zvláštní. Do omáčky jsem přidala ještě na kousíčky nakrájený kompotovaný ananas a trochu ananasové šťávy, Je to jednička

  4. Fleur   10.03.2006 | 18:10 | reagovat | závadný

    Nám moc chutná., ale je fakt, že každému se každý recept nezavděčí, to je život...

  5. Petra Vomackova   10.03.2006 | 12:15 | reagovat | závadný

    včera jsem vyzkoušeli. NEdali jsme víno a bylo to hnusný, tak jsem do toho zamíchala kečup. mě to docela chutnalo, ale manžel dal přednost nudlím s masem bez omáčky:-)

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web