Prsíčka po toskánsku (v alobalu)

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • kuřecí prsa
    • mozzarella
    • oregáno
    • šunka
    • sůl
    • pepř mletý
    • cuketa mladá
    • paprika barevná
    • rajčata
    • olivový olej nebo rostlinný
    • brambory
    • alobal

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Množství surovin záleží na počtu strávníků, pro každého děláme porci samostatně zabalenou.
2
Kuřecí prso omyjeme a osušíme. Pak do masa uděláme několik hlubších zářezů, do nichž dáme plátky mozzarelly a šunky. Maso osolíme a opepříme. Z alobalu odtrhneme obdélníkový plát, do jeho středu naskládáme oloupané, pokrájené a osolené brambory, na které položíme připravené kuřecí prso, které poklademe nudličkami barevné papriky a obložíme plátky cukety a rajčaty. Dochutíme oreganem, zakápneme troškou oleje a pečlivě zabalíme. Alobal se nesmí protrhnout!
3
Balíčky opatrně přeneseme na plech, podlijeme troškou vody a pečeme v předehřáté troubě asi 60 minut.
4
Podáváme přímo na alobalu položeném na talíři.
5
* Do balíčků můžeme přidat navíc ještě bazalku, česnek... .

Komentáře k receptu

  • paja
    paja |

    4. 11. 2015 16:44

    skvele

  • Andrea Stanečková
    Andrea Stanečková |

    19. 8. 2014 11:09

    Výborné jídlo.Maso bylo šťavnaté a jen se rozsýpalo a šťávička byla taky oukej. <:-)

  • Kamila B.
    Kamila B. |

    25. 10. 2013 10:16

    Autor říká, že na 180 stupňů. :-)

  • Ivet
    Ivet |

    24. 10. 2013 14:10

    Na kolik stupňů se to peče?.

  • Chladkova
    Chladkova |

    1. 7. 2012 14:17

    Vyborne, pekli jsme je na grilu - mnam.

  • Monika
    Monika |

    18. 1. 2012 15:10

    Výborná šťáva nasákla do brambor :-P , celé to bylo výborné :-* .