Sladkokyselé houbičky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg čerstvé houby
    • 1
      lžička sůl
    • 500
      ml vinný ocet
    • 3
      lžíce cukr
    • 2
      ks bobkový list
    • 12
      ks pepř mletý kuličky
    • 1
      lžíce hořčičné semínko

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očistíme houby, větší kousky nakrájíme na plátky, menší pouze rozpůlíme. Připravené houby dáme do hrnce, přelijeme vodou, osolíme a vaříme asi 10 minut. Potom vodu slijeme a houby necháme okapat. Můžeme je prolít proudem vody. Svaříme ocet s 250 ml vody, cukrem, solí a kořením.
2
Houby vyrovnáme do vymytých a nahřátých sklenic, přelijeme je horkým nálevem, otřeme okraje a ihned uzavřeme víčkem. Láhve naskládáme do hrnce, zalijeme vodou a sterilujeme je 20 minut při 90 °C. Pokud houby nesterilujeme, uložíme je v chladnu a spotřebujeme do 10 týdnů.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.