Autor:

Sladkokyselé houbičky

Snadné
Ingredience
Čerstvé houby 1 kg
Sůl 1 lžička
Vinný ocet 500 ml
Cukr 3 lžíce
Bobkový list 2 ks
Pepř mletý
kuličky
12 ks
Hořčičné semínko 1 lžíce

Postup přípravy:

Očistíme houby, větší kousky nakrájíme na plátky, menší pouze rozpůlíme. Připravené houby dáme do hrnce, přelijeme vodou, osolíme a vaříme asi 10 minut. Potom vodu slijeme a houby necháme okapat. Můžeme je prolít proudem vody. Svaříme ocet s 250 ml vody, cukrem, solí a kořením.

Houby vyrovnáme do vymytých a nahřátých sklenic, přelijeme je horkým nálevem, otřeme okraje a ihned uzavřeme víčkem. Láhve naskládáme do hrnce, zalijeme vodou a sterilujeme je 20 minut při 90 °C. Pokud houby nesterilujeme, uložíme je v chladnu a spotřebujeme do 10 týdnů.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)

Komentáře k receptu: Sladkokyselé houbičky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout? Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout?
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co se zásnubním prstenem, když ze svatby sejde? Co se zásnubním prstenem, když ze svatby sejde?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web