Autor:

Sladké jitrničky - bezlepkové

45 minut PT0H45M
Snadné
Ingredience
Jablka 12 ks
Mandle
+ na ozdobení
140 g
Citronová kůra
kandovaná
50 g
Cukr 280 g
Tvaroh
nebo lučina
125 g
Kokos
, nebo cukr na obalení
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Zákusky, Cukroví

Oloupaná jablka zbavená jádřinců nakrájíme nadrobno. Mandle spaříme horkou vodou a nasekáme. Kandovanou citronovou kůru nakrájíme na co nejmenší kousíčky. Cukr rozpustíme 125 ml vody a přivedeme k varu. Přidáme jablka a za stálého míchání je necháme rozvařit. Poté co jsou jablka hotová, odstavíme je a vmícháme do nich mandle s citronovou kůrou, když směs vychladne, vmícháme tvaroh.

Z připravené hmoty tvarujeme malé jitrničky. Každou jitrničku obalíme v cukru nebo kokosu a na obou koncích do ní zapíchneme kousek hranolu z mandle (jako špejli). Jitrničky rozložíme na tác a necháme v lednici ztuhnout.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Reklama
Kantonská rýže s kachními prsíčky Ochutnejte Čínu doma Články z

Komentáře k receptu: Sladké jitrničky - bezlepkové

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat! Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat!
Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web