Autor:

Sladké jitrničky - bezlepkové

45 minut PT0H45M
Snadné
Ingredience
Jablka 12 ks
Mandle
+ na ozdobení
140 g
Citronová kůra
kandovaná
50 g
Cukr 280 g
Tvaroh
nebo lučina
125 g
Kokos
, nebo cukr na obalení
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Zákusky, Cukroví

Oloupaná jablka zbavená jádřinců nakrájíme nadrobno. Mandle spaříme horkou vodou a nasekáme. Kandovanou citronovou kůru nakrájíme na co nejmenší kousíčky. Cukr rozpustíme 125 ml vody a přivedeme k varu. Přidáme jablka a za stálého míchání je necháme rozvařit. Poté co jsou jablka hotová, odstavíme je a vmícháme do nich mandle s citronovou kůrou, když směs vychladne, vmícháme tvaroh.

Z připravené hmoty tvarujeme malé jitrničky. Každou jitrničku obalíme v cukru nebo kokosu a na obou koncích do ní zapíchneme kousek hranolu z mandle (jako špejli). Jitrničky rozložíme na tác a necháme v lednici ztuhnout.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Kolik toho víte o kávě? Články z

Komentáře k receptu: Sladké jitrničky - bezlepkové

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

7 překvapivých důvodů, proč bývá druhé manželství lepší než to první 7 překvapivých důvodů, proč bývá druhé manželství lepší než to první
Sladkosti a alkohol: Co je při hubnutí horší a vy to nebudete smět? Sladkosti a alkohol: Co je při hubnutí horší a vy to nebudete smět?
Jak snadno a dobře vymalovat pokoj? Stačí znát těchto 7 rad! Jak snadno a dobře vymalovat pokoj? Stačí znát těchto 7 rad!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web