Autor:

Skořicové řezy II.

Střední
Ingredience
Moučkový cukr 100 g
Tuk
(Stela, Hera, máslo)
200 g
Ořechy 200 g
Polohrubá mouka 200 g
Citronová kůra  
Skořice 1 lžíce
poleva
Moučkový cukr 150 g
Žloutek
Hnědý rum 1 lžíce
Vanilkový cukr

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Zákusky

Ze všech přísad na vále zpracujeme těsto. Vyválíme asi 0,5 cm a nakrájíme pásy asi 5-7 cm široké na délku plechu. Pečeme na mírně vymazaném plechu. Teplota asi jako když pečeme linecké. Bohužel mám plynovou troubu v které už peču od oka, jinak to ani nejde. Po vychladnutí spojíme vždy dva pásy nejlépe meruňkovou marmeládou a polijeme žloutkovou polevou. Po zaschnutí krájíme na tyčinky.
Žloutková poleva: třeme žloutky, rum, cukr, vanilkový cukr. Poctivě, poleva zvětší objem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Sedlácká omeleta Podzimní pohoda na chalupě. Vyzkoušejte skvělé recepty Články z

Komentáře k receptu: Skořicové řezy II.

Komentáře

  1. Anonym   19.03.2008 | 14:26 | reagovat | závadný

    TEREZKA MÁ PRAVDU,PANE PŘEDSEDO.A JAKO NENÍ BORELIOZA JEN OD KLÍŠŤAT,TAK NENÍ SALMONELA JEN Z VAJEC!:-)PS

    1. anonym   03.01.2011 | 12:42 | reagovat | závadný

      kdyby salmonelu prodělali mluvili by jinak :-(

  2. Tereza J.   19.03.2008 | 8:45 | reagovat | závadný

    Žĺtkovú polevu robíme u nás v rodine na niektoré koláče už niekoľko ganerácii. Nikdy sme žiadnu salmonelu nedostali. Zato manžel dostal salmonelu v závodnej jedálni a baktérie salmonely sa nachádzali v čiernom korení. To sa potvrdilo rozborom. A nikto sa čierneho korenia nebojí a nevedie o ňom debaty. Nech každý urobí ako uzná za vhodné:)))

  3. Máří   18.03.2008 | 19:05 | reagovat | závadný

    Alkohol má desinfekční účinky asi od 60% koncentrace, to by ta poleva měla grády :-)) Vaječný koňak i žloutkovou polevu konzervuje obsah cukru. Takže případná salmonela sice přežije, ale dál se nemnoží a nedosáhne infekční dávky nutné pro onemocnění zdravého člověka. Riziko zůstává pro malé děti, nemocné a seniory. Proč neřešíte bílkovou polevu - bílek je taky z vejce... Závěrem: riziko tady existuje, záleží na jednotlivci, co je ochoten pro dobré jídlo riskovat.

  4. Roman Galajda   18.03.2008 | 15:50 | reagovat | závadný

    Kdyz se do te zloutkove polevy da rum nebo jiny alkohol, pripadna salmonela se tim zabije, takze je to bezpecne... na stejnem principu se zela i vajecny konak, ja ho piju skoro porad a zadne problemy sem nikdy nemel.

  5. Airan Novakova   01.09.2005 | 18:26 | reagovat | závadný

    Marie, cim nahrazujete syrove zloutky?

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí 10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí
Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou
Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu! Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web