Autor:

Skořicové perníčky

Snadné
Ingredience
Hladká mouka 400 g
Moučkový cukr 150 g
Strouhané ořechy 150 g
Máslo 200 g
Med 1 lžíce
Skořice 1 lžička
Jedlá soda 1/2 lžička
Mandle - loupané
na ozdobu
 
Skořicová náplň:
Máslo 200 g
Moučkový cukr 50 g
Med 50 g
Skořice
- utřeme do pěny
2 lžička
Kávová poleva:
Moučkový cukr 150 g
Máslo
cca velikosti ořechu
 
Mletá káva 1 lžíce
Horká voda  
Skleněná mísa
- do misky dáme vše kromě vody, kterou přiléváme postupně za stálého míchání, až je poleva vláčná
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Mouku a cukr prosijeme na vál, přidáme jedlou sodu, nastrouhané oříšky, skořici, máslo, med a vše zpracujeme v těsto, které poté necháme odpočinout. Vykrajujeme tvary, pečeme v prudké troubě. Vychladlé perníčky slepujeme skořicovou náplní, poléváme kávovou polevou a zdobíme loupanými mandlemi.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Tvarohový a makový závin Ty nejlepší záviny. Sladké i slané. Články z

Komentáře k receptu: Skořicové perníčky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 ranních návyků, po kterých se bohužel přibírá 5 ranních návyků, po kterých se bohužel přibírá
Jitka Schneiderová v další řadě První republiky: Koho bude hrát a jak její postava zamíchá kartami? Jitka Schneiderová v další řadě První republiky: Koho bude hrát a jak její postava zamíchá kartami?
Petrklíče, hyacinty, narcisy: Jak na to, aby vydržely i v interiéru Petrklíče, hyacinty, narcisy: Jak na to, aby vydržely i v interiéru
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web