Selské sýrové fondue

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      ml bílé víno - suché
    • 1
      stroužek česnek
    • 3
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • sůl
    • pepř mletý
    • 4
      lžíce slivovice
    • 500
      g sýr Primátor

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Víno zahřejeme a vhodíme do něj rozetřený česnek. Poté za stálého míchání přidáváme po lžících strouhaný sýr a v trošce vody rozmíchaný solamyl. Přivedeme k varu, zalijeme citronovou šťávou a slivovicí a již nevaříme. Nádobu udržujeme stále teplou.
2
Napichujeme kousky chleba a důkladně je namáčíme. Jako nápoj podáváme zbylé víno. Vhodným doplňkem je salát z hlávkového zelí.
Zařazení: Chuťovky Ze sýra

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.