Sečuánské vepřové maso

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      g cibule
    • 80
      g cukr krupice
    • 5
      ks česnek
    • 20
      g černé houby
    • 100
      g nakládané kapie
    • 20
      g chilli
    • 450
      g vepřové maso (Kýta)
    • 50
      g ocet Čínský (Vinegar)
    • 200
      g pórek
    • 200
      g hlávkové zelí
  • Zálivka
    • cukr
    • 100
      g sojová omáčka
    • 100
      g víno SHAO XING RICE
    • drůbeží vývar
    • zázvor 1/2 kávové lžičky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájíme na nudličky a obalíme v Solamylu a vejcích.
2
Hlávkové zelí, pórek a cibuli nakrájíme na nudličky, černé houby překrojíme na menší kousky. Připravíme si olej na pánev a necháme ho rozpálit. Vložíme maso a opečeme ho. Slijeme přebytečný olej a postupně přidáváme tyto ingredience: cukr smíchaný s čili kořením necháme trochu zkaramelizovat, zastříkneme octem a přidáváme zeleninu podle tvrdosti (cibule, zelí, houby, pórek, kapie), zalijeme připravenou zálivkou a necháme podusit.
3
Podle potřeby zahustíme Solamylem a před dokončením přidáme česnek nakrájený na slabé plátky.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Láďa
    Láďa |

    13. 7. 2012 13:02

    To koření je sečuánský pepř. Ten tam skutečně patří, bez toho to není ono. Navíc mi v receptu chybí bambusové výhonky...

  • Milada
    Milada |

    2. 2. 2012 16:13

    Každé jídlo s názvem "Sečuánské" obsahuje sečuánské koření a podle něho má název. Tady jsem ho neobjavila. Nedá se nahradit s chili, chuť je jiná. Koření se dá koupit ve specializovaných prodejnách s ázijským zbožím. Je velice drahé...