Salátové mističky

Hodnocení:

Moje:

15 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 40
      g tvrdý sýr eidam, čedar, moravský bochník (na 1 mističku)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Sýr necháme pozvolna rozpustit v pánvi na mírném ohni a snažíme se, aby vrstva byla stejnoměrná. Můžeme ještě přidat nastrouhaný muškátový oříšek. Lépe je nastrouhaný sýr dát na dno talíře do mikrovlnné trouby. Sýrovou placku opatrně podebereme a ještě teplou přehodíme přes obrácenou sklenici nebo vyšší misku. Necháme zchladnout. Sýrová hmota však musí zůstat vláčná, a proto postavíme sklenici na vlhkou utěrku, aby hmota nepopraskala. Misky můžeme naplnit podle fantazie i podle chuti třeba hlávkovým salátem, čerstvou zeleninou, míchaným salátem, rajčaty, zkrátka lze sáhnout po tom, co máme právě doma.
2
Tip: misky si můžeme připravit také do zásoby, pak jen stačí uzavřít je do vzduchotěsné dózy. Miska se salátem je velmi efektní pohoštění.

Komentáře k receptu

  • zdena
    zdena |

    2. 12. 2006 18:19

    Je to super, na silvestra a vánoce to bude zpestření stolu a pohoštění.

  • Eva
    Eva |

    6. 7. 2006 20:26

    Nejhezčí tvar je, když hmotu přehodíte přes sklenici na whisky (samozřejmě postavenou dnem nahoru).

  • ˇJana
    ˇJana |

    23. 5. 2006 17:06

    Aké mističky používate na tento recept?

  • Zdena
    Zdena |

    22. 5. 2006 17:15

    Tak to je bomba, misky vypadají super a náplň dle fantazie nemá chybu. Díky

  • Ivana
    Ivana |

    3. 3. 2006 23:00

    Je to nápadité, vyzkouším zítra

  • Adéla
    Adéla |

    6. 12. 2005 21:11

    bezvadné na silvestrovské pohoštění to zopakuji. Děkuji

  • Eva
    Eva |

    19. 11. 2005 14:54

    Tak to hodnotím na výbornou. Pohoštění bylo neokoukané a výborné. Na domácí párty jako stvořené. Bude se dobře hodit na silvestrovský pestrý stůl. Vřele doporučuji

  • Alena
    Alena |

    2. 10. 2005 23:37

    úžasné

  • Michala
    Michala |

    18. 9. 2005 16:57

    Včera jsem sklidila pochvalu od návštěvy. Barevné, lákavé, dobré