Autor:

Rychlé rizoto

Snadné
Ingredience
Dlouhozrnná rýže 350 g
Uzené maso - vařené 200 g
Zeleninová směs 250 g
Vegeta 1 lžíce
Koření - Adžika 1 špetka
Tvrdý sýr 100 g
Olivový olej 2 lžíce
Sůl 1 lžička

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z rýže

Rýži přebereme a několikrát propláchneme pod tekoucí vodou. Vložíme do kastrolu, zalijeme ji horkou vodou, osolíme a vaříme asi 15-20 minut doměkka. Hotovou rýži scedíme, propláchneme vlažnou vodou a necháme v cedníku okapat.

V hrnci rozpálíme olej, nasypeme na něj rozmraženou zeleninu a na malé kostičky nakrájené uvařené uzené maso a krátce zprudka orestujeme. Do takto připraveného základu nasypeme po částech uvařenou rýži a směs důkladně promícháme. Rizoto dochutíme trochou vegety a adžikou a na mírném plameni prohřejeme. Před podáváním rizoto posypeme najemno ustrouhaným sýrem. Rizoto můžeme podávat se zeleninovým salátem nebo pikantní sladkokyselou nakládanou zeleninou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Blitva Chorvatsko na talíři Články z

Komentáře k receptu: Rychlé rizoto

Komentáře

  1. recepty73   10.06.2011 | 1:26 | reagovat |

    ...příloha :-\

  2. kateřina vrbová   03.11.2008 | 16:27 | reagovat |

    Adžika je koreni!Pouziva se hlavne na maso!Je to vyborny,ikdyz se spatne shani!Je to tady zajimavy,prihlasila jsem se pod cizim clovekem,Asi se to tady nejak kouslo,tak se omlouvam!Nejsem Katerina,ale Jana!Tak se nezlob Katko!

  3. Anonym   03.10.2007 | 12:01 | reagovat |

    hm mam hlad

  4. Anonym   20.09.2007 | 15:02 | reagovat |

    co to je adžika??

  5. Markéta Roubalová   29.08.2006 | 12:04 | reagovat |

    Opravdu rychlý recept. Ještě více se dá zrychlit použitím rýže ve varných sáčcích.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web