Rybí zelňačka

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • sádlo
    • 1
      ks cibule
    • mouka
    • kysané zelí
    • kmín
    • 1
      ks vejce
    • kapří maso hlavy a vnitřnosti - stačí ze 2 ryb

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do mírně osolené vody dám zvlášť vařit mlíčí a zvlášť obrané maso z kapřích hlav. Ve větším hrnci roztopím 2 lžíce sádla, přidám cibuli, osmahnu, zasypu 2-3 lžícemi mouky.
2
Potom doleji asi 2 litry vody a nechám povařit. Přileji vývar z mlíčí a hlav, uvařené kyselé zelí, osolím, okmínuji a přidám rybí uvařené maso. Nakonec vmíchám jedno rozkvedlané vajíčko a chvíli povařím. Kdo má rád, tak může přidat i uvařený brambor.
Zařazení: Maso Rybí

Komentáře k receptu

  • Anonym
    Anonym |

    12. 12. 2006 06:08

    POlévku jsme vyzkoušeli před vánocemi,abychom pak nebyli sklamaní,ale je opravdu chuťově vynikající a my se už těšíme až bude štědrovečerní večeřea místo klasické rybí bude tato zelňačka.Martin

  • j.z.
    j.z. |

    30. 11. 2006 06:00

    Máme předky maďary a tato vynikající polívka se u nich dělává dost často i mimo svátky.Stačí dát pozor na obrané maso aby bylo bez kostí a máte vynikající zelnou polívku.Nejlepší je ji udělat den dopředu.Odleželá je pak mnohem chutnější.