Rybářova tůňka

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1500
      ml vepřový vývar
    • 80
      g želatina - mletá
    • 1
      lžíce cukr
    • 1
      lžíce ocet
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks květák
    • 4
      ks rajče
    • 1
      plechovka nakládaná kukuřice
    • 1
      balení zelené olivy plněné
    • 1
      hrst petrželka
    • 1
      hrst pažitka
    • 1
      snítka kopr
    • 100
      g salám tence krájený
    • 3
      ks vařená vejce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do poloviny vlažného vývaru namočíme na půl hodiny želatinu. Zbylý vývar ohřejeme, do horkého přidáme namočenou želatinu a mícháme, až se zcela rozpustí. Horký vývar podle chuti upravíme cukrem, solí a octem a necháme vychladit.
2
Rajská jablíčka ozdobně vykrájíme do tvaru květu a přizdobíme půlkami oliv. Vejce nakrájíme na osminky, natě opláchneme a necháme oschnout. Do koleček salámu zabalíme kukuřičky. Trochu chladného rosolu nalijeme do skleněné mísy, a jakmile mírně ztuhne, rozložíme na něj salámové závitky, vejce, malé růžičky květáku, rajské jablíčko, půlky oliv a natě.
3
Když rosol ztuhne, opět trochu dolijeme a znovu rozložíme zbylé suroviny, přilijeme rosol a necháme v chladu ztuhnout.
Zařazení: Chuťovky Slané

Komentáře k receptu

  • Anonym
    Anonym |

    24. 8. 2007 14:23

    až to ztuhne tak to za 2 minuty spapáme