Autor:

Rumové řezy ze zbylého cukroví

Střední
Těsto
Vejce 4 ks
Cukr krupice 100 g
Polohrubá mouka 200 g
Prášek do pečiva 1/2 balení
Horká voda 6 lžíce
Náplň
Zbytky cukroví
nebo třená bábovka, sušenky atd.
 
Marmeláda  
Hnědý rum
nebo šťáva
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Ušleháme žloutky s cukrem a horkou vodou do pěny, přidáme mouku s práškem a nakonec vmícháme sníh z bílků. Upečeme na plechu vyloženém pečícím papírem ve vyhřáté troubě dorůžova asi 10 min na 170 °C - prostě klasický piškot (můžete zvolit i jiný, váš oblíbený).

Rozdělíme ho na 2 poloviny. Jednu pokapeme rumem (pro abstinenty nebo děti šťávou) a rozetřeme na ní připravenou směs, přiklopíme druhou polovinou, rovněž pokapeme a zatížíme. Necháme v chladu uležet. Povrch můžeme polít čoko nebo citronovou polevou, nebo jen pocukrujeme.

Směs dohladka vymícháme z rozstrouhaného nebo umletého zbylého vánočního pečiva (případně bábovky atd.), džemu a rumu naředěného vodou.

Místo rumu můžeme použít ovocnou nebo citronovou šťávu nebo šťávu z kompotu (ten můžeme rovněž přidat), dále můžeme přidat rozinky, kandované ovoce, ořechy, čokoládu nebo kávu, atd. - prostě fantazii se meze nekladou.

Pokud máte zbytků méně, můžete 2/3 piškotového plátu vyložit formu srnčího hřbetu, naplnit směsí a zbylou třetinou uzavřít.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Vánočka ze šesti pramenů Skvělé vánočky krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Rumové řezy ze zbylého cukroví

Komentáře

  1. zdenka rysová   19.01.2008 | 10:36 | reagovat |

    Tak sem to vyzkoušela a musim říct že to bylo super...Určitě se to snědlo líp a rychleji než to cukroví...Ono je sice hezké ho strčit do mrazáku, ale ne vždy má člověk v srpnu chuť na vanilkový rohlíčky...Moc děkujui za tento recept, dala sem spoooustu rumu a byl fakt senzační

  2. Anonym   08.01.2008 | 15:33 | reagovat |

    Už zde bylo řečeno mnohokrát, jen připomínám, žeje možno zbylé cukroví zmrazit (pořádně uzavřít, třeba dát krabici ještě i do pytlíku). Na velikonoce jako když najdete a jak chutná!

  3. Marsí   08.01.2008 | 13:11 | reagovat |

    Takže něco podobného jako punčové řezy...no to je mi nápad...:-))) někdy u nás zbude kus okoralé bábovky nebo buchty..teď už budu vědět co s ní..díky za tip..:-))

  4. Anonym   08.01.2008 | 12:21 | reagovat |

    Umelu cukroví, může být i s krémem a marmeládou, přidám prášek do pečiva a mléka tolik, aby mělo těsto konzistenci jako např. olejová bábovka, která se tady několikrát vyskytuje, jen pod různými názvy.Je možné přidat i 1 vejce. Peču ve vymazané a vysypané formě.

  5. Marcela Horáková   08.01.2008 | 11:49 | reagovat |

    Anonyme, prosím můžeš popsat jak pečeš bábovku ze zbylého cukroví? Dost nám ho zbylo a chtěla bych vyzkoušet než ho vyhodím :-)

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web