Řízky z mletého masa

Hodnocení:

Moje:

45 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g mleté maso - vepřové
    • 1
      ks houska
    • 50
      g slanina
    • 100
      ml mléko
    • 1
      špetka pepř drcený
    • 100
      g hladká mouka
    • 1
      ks vejce
    • 250
      ml pivo
    • 1
      lžička mletá paprika
    • sůl
    • olej nebo sádlo, na opečení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Housku nakrájíme na kousky, namočíme do mléka, slaninu nakrájíme na kostičky.
2
Maso dáme do větší mísy přidáme ingredience zahustíme moukou.Vypracujeme vláčnou směs.Z hmoty tvoříme bochánky.
3
Na pánev s rozpáleným olejem vložíme připravené řízky a opečeme je po obou stranách.Opečené řízky zalijeme pivem a podusíme ještě asi 10 až 15 minut, během dušení je obracíme.
4
Řízky podáváme s bramborovou kaší, zdobíme zeleninou a pažitkou.
Zařazení: Maso Mleté

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.