Autor:

Řezy za pusinku

Střední
Těsto
Hladká mouka 250 g
Vejce 1 ks
Med 2 lžíce
Hera
nebo máslo
40 g
Cukr 80 g
Skořice 1 lžička
Jedlá soda 1 lžička
Mléko
nebo voda
1 lžíce
Hřebíček
drcený
1 lžička
Krém
Vanilkové šodó
nezaměnit s pudinkem!
1 balení
Mléko 300 ml
Cukr 150 g
Vanilkový cukr 1 balíček
Solamyl (bramborový škrob) 1 lžíce
Máslo 200 g
K tomu:
Dětské piškoty 1 balení
Čaj 250 ml
Hnědý rum 2 lžička
Rybízový džem
řidší
1 sklenice
Čokoládová poleva  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Utřeme cukr s máslem, přidáme vejce, med, lžíci mléka, koření, prosátou mouku se sodou a utvoříme těsto, které rozdělíme na 2 bochánky - necháme odpočinout 30 min. v chladu.

Mezitím k varu přivedeme mléko (smíchané s cukrem a trochu vody), za stálého míchání vlijeme vanilkové šodó, rozpuštěné v trošce mléka a přidáme lžíci solamylu - vaříme, dokud nám nevznikne hustá hmota. Odstavíme a necháme zcela vychladnout, poté zašleháme máslo a dáme do lednice. Uvaříme čaj a dáme do něj 2 lžíce rumu. Z těsta vytvarujeme dva pláty, které pečeme cca 10 minut při 150 °C.

Na vychladlý první plát natřeme polovinu směsi krému, na to poklademe hustě piškoty namočené do čaje (necháme mírně nasáknout), na to poklademe zbytek krému, zalijeme hustě marmeládou a polijeme čokoládovou polevou. Necháme do druhého dne ztuhnout a změknout.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Bylinkový koláč Koláče z křehkého těsta - sladké i slané recepty Články z

Komentáře k receptu: Řezy za pusinku

Komentáře

  1. englicka marketa   03.01.2007 | 15:39 | reagovat | závadný

    žebych to nenapsala??poklademe na piškoty který jsme zaili tou marmeládou...

  2. Adéla   03.01.2007 | 15:00 | reagovat | závadný

    Maruško, udělejte si normální pudink a to něho přidejte pár kapek rumu.. a máte šodo:-) nemusíte se zabývat hledáním v regálech po šodé v pytlíčku

  3. Anonym   03.01.2007 | 13:05 | reagovat | závadný

    co s tim druhym platem upecenym?

  4. Maruš   03.01.2007 | 12:33 | reagovat | závadný

    Děkuji za odpověď,vím co mám hledat :-),tedy jak to vypadá,co hledám.

  5. englicka marketa   03.01.2007 | 12:10 | reagovat | závadný

    obyčejné vanilkové šodó na buchtičky,vyrábí ho např.firma myslim že haas,je to takový malý žlutý pytlíček...Maruško ono to jde i z obyč pudinku,jenže my jsme rozmlsaný:o)) a z šodó nám to chutná více-je trochu více aromatičtější než pudink,snad jsem vám trochu pomohla...

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web