Ředkvičkové suflé s bramborem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 7
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g ředkvička
    • 200
      g sýr niva
    • 400
      g brambory
    • sůl a pepř dle chuti
    • 1
      ks avokádo (nemusí být)
    • 3
      ks vejce
    • 2
      dl šlehačka 1,5 -

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oloupané brambory uvaříme do poloměkka a spolu s oloupaným avokádem nakrájíme na plátky, obojí vložíme (na pečícím papíře) na cca 6 minut do rozehřáté trouby (180°C) předpéct.
2
Do vymazané formy dáme slabou vrstvu opečených brambor s avokádem, na ně plátky ředkviček a rozdrobenou nivu. Dvakrát zopakujeme - vrstvíme, a pak necháme prohřát v troubě. Horké zalijeme rozšlehanými vejci se šlehačkou, kořením a solí. Zapečeme ještě asi 10 minut.
3
Zapékat můžeme i v menších zapékacích mističkách na porce.

Komentáře k receptu

  • Iva Źidová
    Iva Źidová |

    11. 5. 2014 17:05

    Výborné jídlo.Děkuji za něj a určitě ho ho doporučuji zkusit.

  • Mašínová
    Mašínová |

    18. 5. 2012 13:36

    Pro avokádo jsem neběžela a zužitkovala jsem jen brambory a ředkvičky, které už nemůžu ani vidět =-O . Děkuji za inspiraci a nápad <:-) .

  • Simon
    Simon |

    20. 7. 2011 18:54

    je to dost dobrý ;-)

  • Saška
    Saška |

    27. 5. 2011 12:45

    Ředkviček máme dost, tak hledám recepty, jak je chutně využít. Avokádo jsem vynechala, to nám nechutná. Tato úprava je chutná a recept řadím do našeho jídelníčku, je výborný.

  • nemaso
    nemaso |

    28. 4. 2011 20:13

    dooobrý 8-)