Autor:

Rajská omáčka s hovězím

120 minut PT0H120M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Hovězí maso
vcelku
600 g
Nové koření 1 lžička
Pepř celý 1 lžička
Bobkový list 2 plátek
Sůl 1 lžíce
Horká voda 1,5 l
Rajský protlak
větší nebo 2 malé
1 plechovka
Tmavá jíška
záleží na požadované hustotě
1 balení
Cukr krystal
záleží jak kdo má rád sladké
1 balení

Postup přípravy:

Do vody přidáme všechno koření a osolíme ji. Kdo nemá rád v omáčce plovoucí kuličky, může koření zabalit do gázy, která se pak i s obsahem vyhodí. Vodu přivedeme k varu.

Když se voda začne vařit, vložíme tam maso, aby se rychle zatáhlo (kdybychom ho dali hned na začátku, jeho šťáva by se vylouhovala do studené vody). A necháme vařit dokud nezměkne. Pokud vaříme v hrnci, je to tak na dvě hodiny kdo má papiňák, doba se zkracuje o polovinu.

Když je maso uvařené, vyjmeme ho stranou a přibližně polovinu vývaru (již bez koření) si odlijeme do menšího hrnce a vaříme na mírném stupni. Je lepší si nalít méně a kdyžtak později přilít - dle potřeby množství omáčky. Do vývaru zamícháme rajský protlak a pořádně ho rozmícháme. Podle chutě přidáme cukr, dokud nám omáčka „nešmakuje“ a na závěr jí zahustíme jíškou. Je lepší dát tmavou, protože světlá ráda dělá bílé pucky, které jsou pouze estetickým zádrhelem.

Maso nakrájíme na plátky a vložíme do omáčky.

Podáváme s těstovinami nebo houskovým knedlíkem

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
1-
4.71 7 5 1
Žebra z grilu Žebra z grilu krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Rajská omáčka s hovězím

Komentáře

  1. Petronela   05.12.2016 | 11:04 | reagovat |

    pro nás 4 to stačilo..no asi nejsme nenažraní:-))super recept díky :-)

  2. petrap   18.01.2014 | 13:55 | reagovat |

    :-D pro 4 osoby 2 malé protlaky a 600g masa? NESMYSL!!!
    Recept je pro 2 akorát.

    1. ajka   13.03.2014 | 9:26 | reagovat |

      To jako sníte na 1 osobu 300g masa? To musíte mít dobře roztažený žaludek. Co blázníte? 150g je až až, navíc s omáčkou a přílohou...

    2. Markéta   10.08.2014 | 11:51 | reagovat |

      Přesně tak, pro 4 lidi u nás doma by tohle byla drastická dieta.:-)))

  3. Míša   24.10.2013 | 10:50 | reagovat |

    Já dávám ještě špetku skořice a cibuli hodím celou do hrnce, kde vařím maso a nechám ji vyvařit.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web