Převrácený koláč od babičky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      máslo
    • jablka
    • skořice
    • 4
      vejce
    • 200
      g cukr
    • 8
      lžíce voda
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 0,5
      balíček prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V plechu s vysokým okrajem rozpustíme 1/2 másla, necháme zchládnout. Na máslo poklademe nastrouhaná jablka, vrstvu asi 3 cm vysokou (nebo dle chuti i vyšší), posypeme skořicí. Pak přelijeme piškotovým těstem.
2
Piškot: 4 žloutky třeme s 200 g cukru, postupně přidáváme 8 lžic teplé vody a 200 g mouky s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme sníh ze 4 bílků. Upečeme ve vyhřáté troubě (asi 20-25 minut). Necháme zchládnout a překlopíme na druhý plech, aby jablka byla nahoře. Pocukrujeme dle chuti, můžeme zdobit šlehačkou.
Zařazení: Moučníky Koláče

Komentáře k receptu

  • Petra
    Petra |

    20. 11. 2010 13:01

    Dámy,plech vyložím nejprve alobalem a až poté dávám jablka - strouhaná. Po překlopení koláče polévám jablka ještě čokoládou. Je to úžasná pochoutka.

  • Martina S.
    Martina S. |

    21. 3. 2006 20:10

    Což o to, dobré to je, ale měli byste připsat do receptu, že se mají jablka nakrájet na plátky, já je nastrouhala, po vychlazení koláč překlopila - a je z toho kaše matlavá. Jíme to lžičkou z plechu.

  • Brigita
    Brigita |

    9. 3. 2006 20:24

    Moc dobré,dávám za 1.

  • Anonym
    Anonym |

    1. 3. 2006 13:01

    Neroztečou,po zchládnutí a máslem ztuhnou.Šim

  • marie krejzarova
    marie krejzarova |

    27. 2. 2006 16:29

    Neroztečou se jablka,když nemají moučný základ?Ale věřím že je to vynikající.