Autor:

Koláč Ladovy babičky

Snadné
Ingredience
Hrubá mouka 1 hrnek
Cukr krystal 1 hrnek
Tuk
1/8 z kostky
 
Vanilkový cukr 1 balíček
Polohrubá mouka 1 hrnek
Vejce 2 ks
Mléko 1/2 hrnek
Prášek do pečiva 1 balíček
Ovoce
nejlépe švestky
 
Koláč Ladovy babičky

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Z hrubé mouky, cukru, tuku a vanilkového cukru „užmouláme“ žmolenku. Z této žmolenky odebereme 1/3 stranou. Ke zbývajícím 2/3 přidáme polohrubou mouku, 2 vejce, mléko a prášek do pečiva a zpracujeme v těsto. Plech vyložíme pečícím papírem, nalijeme na něj těsto a poklademe ovocem. Posypeme odloženou 1/3 žmolenky. Vložíme do předehřáté trouby a ztlumíme na minimum. Pečeme do růžova.

Tento recept je nejméně milionkrát osvědčený a vždy nejdéle do hodiny zmizí.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 9 x
1-
4.67 9 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 9x)
Reklama
Karamelové potěšení Články z

Komentáře k receptu: Koláč Ladovy babičky

Komentáře

  1. milucka   11.07.2011 | 20:55 | reagovat | závadný

    Kolik je prosim kostka tuku? Mohu pouzit maslo?

    1. nnln   11.07.2011 | 23:04 | reagovat | závadný

      Tady je myšleno určitě kostka hery nebo jiného tuku na pečení. Mají hmotnost 250g. A máslo určitě být může, je chuťově lepší než tuky na pečení, ale taky dražší a v tom upečeném těstě to až tak poznat není. Ale použít určitě můžete.

      1. Zuzka   12.07.2011 | 11:02 | reagovat | závadný

        No sice je napsáno kostka, ale v komentáři z roku 2009 se Simča ptá, kolik je 1/8 tuku, takže ingredience byly asi jinak....Údajně by mělo být 125 g tuku?????

        1. Tereza T   12.07.2011 | 11:41 | reagovat | závadný

          Opraveno, díky.

          1. nnln   12.07.2011 | 11:55 | reagovat | závadný

            Opravdu tam nemá být 1/8 z kila? těch 125 g jak píše Zuzka? ta 1/8 z kostky mi na 2 hrnky mouky připadá hrozně málo..

            1. Tereza T   12.07.2011 | 12:02 | reagovat | závadný

              Ne, opravdu nemá.

            2. Zuzka   13.07.2011 | 10:37 | reagovat | závadný

              Nelka má určitě pravdu, Veronika odpovídá Simče v komentářích, že ji intuice nezklamala, že je to opravdu 125 g, i logicky je to podle mě správně. 1/8 kostky je nic....

            3. Ladia   13.07.2011 | 12:11 | reagovat | závadný

              1/8 z kostky tuku, který má 250 g je 31,25 gramů, což je blbost z toho drobenku neuděláte ;-) Je to klasická osminka, jak se prodává např. másla, tedy 125 g.

            4. nnln   13.07.2011 | 12:43 | reagovat | závadný

              Já jsem právě taky myslela. Nedokážu si představit, jak by z těch 30 gramů ta drobenka vypadala.. By to drobenka ani nebyla. Mě babička drobenku učila jako přibližně stejný poměr tuku, cukru a mouky

  2. Petra Bukovská   28.08.2010 | 10:16 | reagovat | závadný

    Moc dobré, všichni chválili. Dávám za 1.Petra

  3. Naďa Lhotáková   21.08.2010 | 20:00 | reagovat | závadný

    Vyzkoušeno,opravdu křehký,chutný.A velmi rychlýýý.Díky za receptík!

  4. Veronika Lindner   20.05.2009 | 13:18 | reagovat | závadný

    Ano,Simco,vase kucharska intuice vam napovida spravne.Ja uz to ani nepocitam pokolikate ja tenhle kolac pecu.Az je v nem to nejruznejsi ovoce,muj muz by se po nem pokazde "uzral".Kdybych mohla,dam jeste jednu velkou jednicku!

  5. Simča Sládková   22.04.2009 | 16:26 | reagovat | závadný

    Mám dotaz - 1/8 kostky tuku se vážně myslí 1/8 z 250 g? A nebo osminka tuku, tedy 1/8 z kila? On je to fakt rozdíl 31g nebo 125 g.... Díky z odpověď - Simča (PS. tedy kuchařská intuice celkem zkušené hospodyně mi napovídá, že těch 125g bude správně, ale netuším, zda napovídá dobře...)

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web