Pražské řízky z mletého bůčku

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
60 minut
4
porce
neuvedeno
autor: Veruska

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      kg vepřový bůček mletý, méně prorostlý
    • 0,3
      l mléko
    • 100
      g sýr ementál nebo jiný tvrdý sýr
    • hladká mouka
    • vejce
    • strouhanka
    • rostlinný olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Umletý bůček vložíme do mísy a zalijeme studeným mlékem tak, aby mléko přesahovalo objem mletého masa. Uložíme do chladničky a necháme odležet do druhého dne. Všechna tekutina se do masa vpije. Teprve druhý den směs osolíme a zahustíme jemně ustouhaným sýrem. Směs spojíme v hladké těsto, ze kterého tvoříme na pomoučeném prkénku oválné placičky. Ty obalujeme ve vejci a stouhance a poté je opékáme ve rozpáleném oleji z obou stran. Obracíme je plochou lopatičkou. Čerstvé řízky mají jemnou chuť, podobnou chuti masa telecího, proto je nesmíme kořenit. Podáváme s vařenými brambory a s tatarskou omáčkou.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Eva
    Eva |

    15. 3. 2005 09:10

    Toto jsou vlastně holandské řízky. Já do masa dávám více sýra a když mám nasekanou čerstvou petrželku přidám ji do masa také. Máme to rádi s bramborou kaší.

  • eva
    eva |

    14. 3. 2005 16:37

    OOO, tak to som neverila, skutocne su superrrrr...vdaka