Autor:

Pražské řízky z mletého bůčku

60 minut PT0H60M
Střední
Porce: 4
Ingredience
Vepřový bůček
mletý, méně prorostlý
1/2 kg
Mléko 1/4 l
Sýr
ementál nebo jiný tvrdý sýr
100 g
Hladká mouka  
Vejce  
Strouhanka  
Rostlinný olej  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Umletý bůček vložíme do mísy a zalijeme studeným mlékem tak, aby mléko přesahovalo objem mletého masa. Uložíme do chladničky a necháme odležet do druhého dne. Všechna tekutina se do masa vpije. Teprve druhý den směs osolíme a zahustíme jemně ustouhaným sýrem. Směs spojíme v hladké těsto, ze kterého tvoříme na pomoučeném prkénku oválné placičky. Ty obalujeme ve vejci a stouhance a poté je opékáme ve rozpáleném oleji z obou stran. Obracíme je plochou lopatičkou. Čerstvé řízky mají jemnou chuť, podobnou chuti masa telecího, proto je nesmíme kořenit. Podáváme s vařenými brambory a s tatarskou omáčkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Pečené kuřecí kousky na medu Leden mnoha chutí Články z

Komentáře k receptu: Pražské řízky z mletého bůčku

Komentáře

  1. Eva   15.03.2005 | 9:10 | reagovat |

    Toto jsou vlastně holandské řízky. Já do masa dávám více sýra a když mám nasekanou čerstvou petrželku přidám ji do masa také. Máme to rádi s bramborou kaší.

  2. eva   14.03.2005 | 16:37 | reagovat |

    OOO, tak to som neverila, skutocne su superrrrr...vdaka

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web