Prababiččin tvarohový koláč

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      hrnek polohrubá mouka
    • 1,5
      hrnek cukr krupice
    • 2
      balíček vanilkový cukr
    • 0,1
      ks tuk 1/8
    • 1
      kostka droždí
    • mléko
    • voda
    • sůl
    • rozinky Namočené v rumu
    • sušené meruňky
    • 2
      balíček měkký tvaroh
    • 1
      balíček vanilkový pudink
    • 2
      ks žloutek
    • 2
      ks vejce
    • badyán Mletý
    • citronová kůra

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Připravíme si dvě mísy. Do větší dáme dva hrnky polohrubé mouky, půl hrnku cukru, 1/2 vanilkového cukru, jednu kostičku droždí, 1/16 tuku. Do menší dáme jeden hrnek mouky, půl hrnku cukru, 1/2 vanilkového cukru, 1/16 tuku. Z obou směsí uděláme drobenku. Ve větší míse pak zaděláme řídké kynuté těsto, tj. přidáme dva žloutky a cca 1 hrnek směsi teplé vody a mléka. Zatímco těsto kyne, připravíme náplň ze dvou tvarohů, 1/2 hrnku cukru, 1 vanilkového cukru, špetky mletého baydánu, 1 vanilkového pudinku, 2 vajec, rozinek, drobně pokrájených sušených meruněk, citronové kůry a mléka. Také náplň by měla být řidší.
2
Množství cukru v celém receptu přizpůsobte svým zvykům - toto je méně sladká varianta. Jakmile těsto vykyne, nalijeme je na plech vyložený papírem na pečení, okraje necháme silnější. Na těsto rozprostřeme náplň a silnější okraje mokrýma rukama přehrneme přes tvaroh, až se uprostřed spojí. Posypeme tlustě drobenkou z menší mísy a pečeme při 170 °C.
3
Výborné také z mouky LIVA se zvýšeným obsahem vlákniny.
Zařazení: Moučníky Koláče

Komentáře k receptu

  • Radka
    Radka |

    26. 11. 2006 08:53

    Koláč je skvělý. Přetahování těsta mi však přišlo složité, vrstvu tvarohu jsem jen posypala drobenkou. Všem chutnalo, recept je povedený.