Pórková polévka od Nicoly

Hodnocení:

Moje:

20 minut
3
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks pórek silná tyč
    • 300
      g mleté maso může být i méně
    • 1
      l voda dle návodu polévky
    • 100
      g tavený sýr
    • sůl dle chuti
    • 1
      balení polévka instantní pórková popř. žampionová

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Podusím maso v hrnci s trochou vody (tuk nedávám, aby polévka nebyla moc tučná), přidám vodu, polévku ze sáčku a pórek nakrájený na kolečka (nebojte se toho, že je tam moc pórku, v hrnci mi skoro vařečka stojí). Vařím dle minut uvedených na sáčku polévky, cca 10 min. Vypnu vařič a přidám tavený sýr, aby se dobře rozpustil a nezůstaly hrudky, je potřeba míchat, dokud se nerozpustí. Je-li třeba dosolte. Jako přílohu podávám zapečenou bagetu s česnekovým nebo bylinkovým máslem. Můžete ji koupit jako hotový produkt nebo si ji vyrobit.
2
Bagetu - veku předkrájejte na šikomo jako na chlebíčky, ale nedokrojte, tak aby spodní část bagety držela pohromadě a na jednotlivé díly namažte z obou stran máslo utřené s česnekem a solí nebo bylinkami - a dejte zapéct do trouby, aby se máslo rozteklo a bageta lehce zhnědla. Když dělám toto jídlo není třeba vařit druhý chod.
Zařazení: Maso Polévky Mleté

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.