Autor:

Pomerančový dort II.

Střední
Ingredience
Cukr krupice 150 g
Žloutek 6 ks
Strouhané ořechy 100 g
Krupice 150 g
Pomeranč 1 ks
Prášek do pečiva 1 balíček
Sníh z bílku
Ze 6 bílků
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dorty

Žloutky utřeme s polovinou cukru do pěny. Přidáme nejprve směs krupice, prášku do pečiva a ořechů a poté rozmixovaný středně velký celý pomeranč (dobře opraný, sladký, bez jader). Směs jemně zamícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh ze 6 bílků ušlehaný s druhou polovinou cukru. Pokud by těsto bylo příliš tuhé, přidáme ještě malé množství pomerančové šťavy.

Těsto dáme do vymazané (nejraději ztuženým pokrmovým tukem) a hrubou moukou vysypané formy a upečeme. Korpus 2 x rozkrojíme potřeme krémem z uvařeného pudinku rozšlehaného s máslem. Povrch zdobíme tvary z máslového krému, případně plátky oloupaného pomeranče zalité želatinou a podobně.

K náplni můžeme použít různé krémy podle chuti, nehodí se však krém tmavý (čokoládový, kakaový).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Čokoládový řez s voňavým krémem Speciality, které mají grády Články z

Komentáře k receptu: Pomerančový dort II.

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak? Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web