Autor:

Polévka z kuřecích křídel

Snadné
Ingredience
Máslo 80 g
Hladká mouka 2 lžíce
Kuřecí křídla 500 g
Sůl  
Pepř celý 5 ks
Nové koření 5 ks
Mražený hrášek  
Karotka 100 g
Naťové cibulky 2 ks
Těstoviny
(Uvařené špenátové vrtule)
110 g

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku a necháme zchladnout. Kuřecí křídla vložíme do studené osolené vody a uvaříme doměkka. Pak křídla vyjmeme a vývar přecedíme přes husté síto do jiného hrnce. Vývar přivedeme k varu, metličkou všleháme jíšku a dobře promícháme. Přisypeme hrášek, nakrájenou karotku a na mírném ohni povaříme. Maso z křídel obereme, rozkrájíme na kousky a vložíme do vývaru. Společně povaříme zhruba 20 minut. Nakonec přidáme kolečka jarní cibulky a těstoviny.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1
5 5 5 1
Reklama
Brambory s bylinkovými kotletami Chalupářské recepty s bramborami Články z

Komentáře k receptu: Polévka z kuřecích křídel

Komentáře

  1. Ladia -   22.07.2010 | 10:33 | reagovat |

    No, víte pane Uvíra, nikdy jsem neměla problém s tím, že by někdo nechápal slovní spojení: Kuřecí křídla uvaříme ve studené vodě doměkka. Proto jsem tuto větu opravila, na současné znění. A jelikož se váš komentář netýkal pouze této věty, zůstal mnou ponechán. Jak s ním naloží současné vedení je jejich věc. Přeji příjemné vaření.

  2. Roman Uvíra   21.07.2010 | 22:38 | reagovat |

    No, popravdě, ten recept vypadal jinak, když jsem na to reagoval (podrážděně a v blbé náladě, to je pravda). Redakce ho pak upravila, můj komentář nechala. Proto chápu, že vypadám jak osel :). Vlastně se divím, že to tu ještě po tolika letech straší.

  3. Petra Kotrcová   20.08.2009 | 17:50 | reagovat |

    Zajímavý pán.

  4. Veronika Lindner   08.01.2008 | 8:20 | reagovat |

    Polevka je vynikajici,recept je v poradku a jak pise pani Brona,uz inase babicky polevku cedily.

  5. Broňa K.   31.10.2007 | 23:02 | reagovat |

    Tak jsem si tady přečetla ten komentář od "pana kuchaře" a musím říct, že mě to docela namíchlo. Už moje babička, coby profesionál kuchařka mě učila, že maso na polévku se dává vařit do studené vody a polévka (vývar) se má cedit, protože při vaření vzniká tzv. "šum", a ten přece nikdo v polévce nechce. Mám dojem, že pán se sice orientuje v odborných kuchařských názvech, ale u snad v životě plotny nestál.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web