Pohankový prejt

moje hodnocení:

3,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 150
      g pohanka
    • 250
      g čočka
    • 1
      ks cibule
    • 1
      stroužek česnek
    • tuk
    • sůl
    • koření - pepř, nové koření, majoránka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Pohanku uvařit (např. propláchnout, uvéstdo varu v dostatečném množství vody, vypnout, nechat v teple cca 20 min. dojít, potom slít případně zbylou vodu). Uvařit do měkka čočku. Na tuku osmažit kostičky cibule, těsně před stáhnutím pánve z ohně k ní vhodit drcený česnek, aby zavoněl. Do pánve vmíchat pohanku, čočku, sůl a mleté koření. Kořením moc nešetřit, při pečení se chuť trošku srazí. Směs narovnat do vymaštěného pekáčku a cca 20 min. zapéci. Podávat jako klasický prejt s vařenými brambory a kysaným zelím.
2
Vypadá náročně kvůli uvaření surovin, ale není to tak - luštěniny i pohanku se vyplatí uvařit ve větším množství a odložit část do mrazáku. Pak je to ideální rychlá večeře.
Zařazení: Pokrmy Z luštěnin

Komentáře k receptu

  • kenyska
    kenyska |

    27. 12. 2010 13:46

    bezvadný recept ;-)

  • Vlasta Bezecná
    Vlasta Bezecná |

    3. 4. 2008 08:39

    Zkusila jsem to včera, je to skvělé, doporučuji. Ani nepoz áte, že se necpete vepřovým.