Autor:

Pohankový prejt

Snadné
Ingredience
Pohanka 150 g
Čočka 250 g
Cibule 1 ks
Česnek 1 stroužek
Tuk  
Sůl  
Koření
- pepř, nové koření, majoránka
 

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z luštěnin

Pohanku uvařit (např. propláchnout, uvéstdo varu v dostatečném množství vody, vypnout, nechat v teple cca 20 min. dojít, potom slít případně zbylou vodu). Uvařit do měkka čočku. Na tuku osmažit kostičky cibule, těsně před stáhnutím pánve z ohně k ní vhodit drcený česnek, aby zavoněl. Do pánve vmíchat pohanku, čočku, sůl a mleté koření. Kořením moc nešetřit, při pečení se chuť trošku srazí. Směs narovnat do vymaštěného pekáčku a cca 20 min. zapéci. Podávat jako klasický prejt s vařenými brambory a kysaným zelím.

Vypadá náročně kvůli uvaření surovin, ale není to tak - luštěniny i pohanku se vyplatí uvařit ve větším množství a odložit část do mrazáku. Pak je to ideální rychlá večeře.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
3
3 2 5 1
Brambory s bylinkovými kotletami Chalupářské recepty s bramborami Články z

Komentáře k receptu: Pohankový prejt

Komentáře

  1. Vlasta Bezecná   03.04.2008 | 8:39 | reagovat |

    Zkusila jsem to včera, je to skvělé, doporučuji. Ani nepoz áte, že se necpete vepřovým.

    1. kenyska   27.12.2010 | 13:46 | reagovat |

      bezvadný recept ;-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web