Autor:

Pohankový prejt

Snadné
Ingredience
Pohanka 150 g
Čočka 250 g
Cibule 1 ks
Česnek 1 stroužek
Tuk  
Sůl  
Koření
- pepř, nové koření, majoránka
 

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z luštěnin

Pohanku uvařit (např. propláchnout, uvéstdo varu v dostatečném množství vody, vypnout, nechat v teple cca 20 min. dojít, potom slít případně zbylou vodu). Uvařit do měkka čočku. Na tuku osmažit kostičky cibule, těsně před stáhnutím pánve z ohně k ní vhodit drcený česnek, aby zavoněl. Do pánve vmíchat pohanku, čočku, sůl a mleté koření. Kořením moc nešetřit, při pečení se chuť trošku srazí. Směs narovnat do vymaštěného pekáčku a cca 20 min. zapéci. Podávat jako klasický prejt s vařenými brambory a kysaným zelím.

Vypadá náročně kvůli uvaření surovin, ale není to tak - luštěniny i pohanku se vyplatí uvařit ve větším množství a odložit část do mrazáku. Pak je to ideální rychlá večeře.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
3
3 2 5 1
Kuřecí prsa s lusky a listovými puky Rychlé večeře od pondělí do pátku Články z

Komentáře k receptu: Pohankový prejt

Komentáře

  1. Vlasta Bezecná   03.04.2008 | 8:39 | reagovat |

    Zkusila jsem to včera, je to skvělé, doporučuji. Ani nepoz áte, že se necpete vepřovým.

    1. kenyska   27.12.2010 | 13:46 | reagovat |

      bezvadný recept ;-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních
Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne! Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne!
Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web