Podzimní kuře

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: jdk3

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks kuřecí maso stehna
    • 3
      ks cibule střední
    • 4
      stroužek česnek
    • 100
      g anglická slanina
    • 2
      ks jablka oloupaná, bez jádřinců
    • drůbeží vývar může být ze dvou kostek
  • Marináda
    • 1
      lžíce med
    • 1
      lžíce paprika - sladká
    • 0,5
      lžíce kmín celý
    • 4
      lžíce olivový olej
    • 2
      dl teplá voda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuře omyjeme a lehce osolíme. Jablka, cibuli a anglickou slaninu nakrájíme na středně velké kousky, česnek necháme v celku. Vše poklademe do většího pekáčku, aby se nám vypeklo co nejvíce šťávy.
2
Ingredience marinády smícháme a přelijeme maso. Kolem pak ještě nalijeme vývar. Takhle připravené kuře necháme hodinu odstát, ale jestli nemáme čas můžeme ho dát hned do trouby.
3
Kuře pečeme cca 1h 15 až 1h 30 (v plynové troubě). Průběžně přeléváme kuře vypečenou šťávou, aby udělalo kůrčičku. Hotové kuře vyndáme z pekáčku a výpečenou šťávu rozmixujeme. Podáváme s rýží a vše přelijeme vzniklým pyré. K osvěžení je dobré přidat i zeleninový salát.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • K.
    K. |

    23. 3. 2006 11:05

    1kostka je na 1/2 l vývaru

  • Andrea
    Andrea |

    19. 3. 2006 20:29

    Predpokladám, že 2 kocky na vývar sú omyl. 2 kocky stačia aspoň na 5-6 l vývaru a to poriadne slaného. V recepte sa hovorí o 4 (štyroch) kuracích stehnách, ktoré ste osolili…