Plněné papriky zapečené se smetanou

Střední
Ingredience
Mleté maso 400 g
Rýže
Vejce
Cibule
Sůl  
Pepř mletý  
Máslo  
Paprikové lusky 8 ks
Smetana
tučné šlehačky
250 ml

Postup přípravy:

Zařazení: Maso

Jemně pokrájenou cibulku osmažíme na tuku až zesklovatí, přidáme mleté maso a osmažíme. Mezitím uvaříme sáček rýže dle návodu a zbavíme paprikové lusky jádřinců (odkrojené „hlavičky“ nebudeme potřebovat). Uvařenou rýži a osmahnuté mleté maso zamícháme dohromady (zde si můžete recept přizpůsobit - závisí na Vaší chuti resp. poměru masa a rýže a na množství paprik). Směs necháme chvilku prochladnout, aby se nesrazilo vajíčko, které následně přidáme. Osolíme a opepříme (popř. přidáme podravku, sekanou petrželku...). Okořeněnou směsí naplníme paprikové lusky, která vyskládáme do máslem vymazaného pekáčku. Vše se zaleje smetanou a dá se při 200-220 °C zakryté upéct. Pečení paprik trvá asi 45 minut.
Jako příloha se podávají vařené brambory, které se, jako samotné upečené lusky, polévají smetanovým výpekem.
Tento recept dělala už má babička - je to delikátní!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
3-
2.67 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 3- (hodnoceno 3x)
Blitva Chorvatsko na talíři Články z

Komentáře k receptu: Plněné papriky zapečené se smetanou

Komentáře

  1. Ondřej Kuchar   18.07.2008 | 13:06 | reagovat | závadný

    Tak sem vcera chtel uvarit vytecne plnene papriky - uvaril sem tyto, ale vytecne opravdu nebyly, nechapu jak nekdo muze napsat ze jsou vynikajici - si asi dotycny spletl recept, je to opravdu hruza a des. Nikomu nedoporucuji, mozna nekomu, komu bych se chtel pomstit - opravdu nedobre jidlo

  2. Michal Imrich   16.02.2008 | 13:15 | reagovat | závadný

    Hrůza nic horšího jsem v źivotě nejedl, celý týden sem se těšil ne plněné papriky a teĎ tohle

  3. janička   13.03.2007 | 14:40 | reagovat | závadný

    Dobrý den, i já jsem vyzkoušila a mohu doporučit. Co se týká té sražené slehačky, problém může být hlavně v tom, že byla málo tučná, proto je lepší dát smetanu a nepéct ze začátku na "plný výkon". V těchto šlehačkových receptech se mi osvědčila trvanlivá od kapucína v modré krabičce.

  4. Lukáš   02.11.2005 | 8:57 | reagovat | závadný

    Papriky byly výtečný, akorát místo šlehačky jsme tam dali smetanu a ta se nezdrcla. Dali jsme do 500g mletého masa 1 sáček rýže a měli jsme tam dát té rýže míň. Jinak super recept - můžu doporučit.

  5. Jindra   01.10.2005 | 10:16 | reagovat | závadný

    Tento recept jsem zkoušela a je moc dobrý. Vůbec e mi to nesrazilo, možná je to tím, že papriky nechávám odkapat a uschnout. Nám tento recept noc chutnal a vypadalo to skvěle.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web