Plněné papriky zapečené se smetanou

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g mleté maso
    • 1
      rýže
    • 1
      vejce
    • 1
      cibule
    • sůl
    • pepř mletý
    • máslo
    • 8
      ks paprikové lusky
    • 250
      ml smetana tučné šlehačky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jemně pokrájenou cibulku osmažíme na tuku až zesklovatí, přidáme mleté maso a osmažíme. Mezitím uvaříme sáček rýže dle návodu a zbavíme paprikové lusky jádřinců (odkrojené "hlavičky" nebudeme potřebovat). Uvařenou rýži a osmahnuté mleté maso zamícháme dohromady (zde si můžete recept přizpůsobit - závisí na Vaší chuti resp. poměru masa a rýže a na množství paprik). Směs necháme chvilku prochladnout, aby se nesrazilo vajíčko, které následně přidáme. Osolíme a opepříme (popř. přidáme podravku, sekanou petrželku...). Okořeněnou směsí naplníme paprikové lusky, která vyskládáme do máslem vymazaného pekáčku. Vše se zaleje smetanou a dá se při 200-220 °C zakryté upéct. Pečení paprik trvá asi 45 minut.
2
Jako příloha se podávají vařené brambory, které se, jako samotné upečené lusky, polévají smetanovým výpekem.
3
Tento recept dělala už má babička - je to delikátní!
Zařazení: Maso

Komentáře k receptu

  • Ondřej Kuchar
    Ondřej Kuchar |

    18. 7. 2008 13:06

    Tak sem vcera chtel uvarit vytecne plnene papriky - uvaril sem tyto, ale vytecne opravdu nebyly, nechapu jak nekdo muze napsat ze jsou vynikajici - si asi dotycny spletl recept, je to opravdu hruza a des. Nikomu nedoporucuji, mozna nekomu, komu bych se chtel pomstit - opravdu nedobre jidlo

  • Michal Imrich
    Michal Imrich |

    16. 2. 2008 13:15

    Hrůza nic horšího jsem v źivotě nejedl, celý týden sem se těšil ne plněné papriky a teĎ tohle

  • janička
    janička |

    13. 3. 2007 14:40

    Dobrý den, i já jsem vyzkoušila a mohu doporučit. Co se týká té sražené slehačky, problém může být hlavně v tom, že byla málo tučná, proto je lepší dát smetanu a nepéct ze začátku na "plný výkon". V těchto šlehačkových receptech se mi osvědčila trvanlivá od kapucína v modré krabičce.

  • Lukáš
    Lukáš |

    2. 11. 2005 08:57

    Papriky byly výtečný, akorát místo šlehačky jsme tam dali smetanu a ta se nezdrcla. Dali jsme do 500g mletého masa 1 sáček rýže a měli jsme tam dát té rýže míň. Jinak super recept - můžu doporučit.

  • Jindra
    Jindra |

    1. 10. 2005 10:16

    Tento recept jsem zkoušela a je moc dobrý. Vůbec e mi to nesrazilo, možná je to tím, že papriky nechávám odkapat a uschnout. Nám tento recept noc chutnal a vypadalo to skvěle.

  • marie vasova
    marie vasova |

    12. 9. 2005 12:16

    Tak to jsem ráda, že nejsem sama. Dávám zapravdu paní Novotné. Přesně, ale přesně jak popisuje stav pokrmu, tak tak jsem dopadla i já. Sražená šlehačka po paprikách, žádný výpek, ale pěkný šlem. Vzhledově hrůza - sice jsem to nandala na talíře, ale předem jsem je upozorňovala, že to nechutná, tak jak to vypadá. Už to nikdy vařit nebudu, škoda času a surovin. Recept ničím.

  • jarmila
    jarmila |

    12. 9. 2005 11:28

    Já jsem je vařila také - přesně podle návodu a byly moc dobré.Kde se stala chyba , že se vám šlehačka srazila, to bohužel netuším (nejsem moc zdatná kuchařka).Třeba poradí někdo jiný.

  • Marie Novotná
    Marie Novotná |

    12. 9. 2005 09:35

    Vyzkoušela jsem a byla to hrůza. Smetana - použila jsem sladkou - se mi srazila, nadělala sraženiny na papriky i na pekáč a když jsem po 45 min. otevřela pekáč tak to nevypadalo k jídlu. Papriky jsem omyla pod vodou a standartně dopekla na másle. Kde jsem udělala chybu?