Autor:

Pikantní plátky z kuřecích stehen

Střední
Porce: 6
Ingredience
Kuřecí maso
plátky ze stehen (koupit již vykostěná stehna balená na podtácku)
6 plátek
Cibule
Velká
1 ks
Česnek 5 stroužek
Sůl  
Drcený kmín  
Chilli papričky
(Sušené, čerstvé nebo nakládané)
 
Paprika
Nejlépe červené
2 ks
Paprika - sladká 1 ks
Hladká mouka 1 lžíce
Zakysaná smetana  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Plátky stehen odblaníme a lehce naklepeme. Cibuli nakrájíme na kostičky a na oleji osmahneme, maso vložíme na cibuli a asi 5 minut dusíme. Přidáme, drobounce nakrájené nebo rozdrcené papričky, koření, česnek, sůl, nakrájenou papriku a dusíme asi 10 minut doměkka.

Můžeme trošku podlít vodou (nebývá ale moc potřeba). Na závěr zahustíme měkké maso zakysanou smetanou, ve které jsme rozmíchali lžíci hladké mouky. Necháme prohřát a podáváme s rýží nebo noky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 22 x
2+
4.5 22 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 22x)
Základní těsto na palačinky Palačinky opravdu pro každého. Vyzkoušejte úžasné recepty! Články z

Komentáře k receptu: Pikantní plátky z kuřecích stehen

Komentáře

  1. Jarka   17.03.2007 | 11:03 | reagovat | závadný

    Prosím o radu. Zakysaná smetana se nezdrcne? Nemám dát raději sladkou smetanu, nebo šlehačku?

  2. salenaci saleny   12.11.2006 | 10:11 | reagovat | závadný

    je to dobreee

  3. Jarda Horák   13.03.2006 | 21:47 | reagovat | závadný

    Souhlasím s Evou. mám také rád více omačky. hlavně když je tak dobrá. Přidám recept na rýži. Klasika dát vařit a přidat nastrouhanou pomerančovou nebo mandarikovou kůru a nebo další skvělá chuť strouhaný kokos. Lze použít ke každému receptu z kuřete s přílohou rýže. Věřte nebo ne je to skvělé.

  4. Emča   09.03.2006 | 14:34 | reagovat | závadný

    To je pravda, mouka se musí převařit, ale jíška kupovaná je dobrá, tu dávám do všeho. Když to dělám, tak to s kysanou smetanou nechám přejít varem.

  5. Anonym   09.03.2006 | 12:37 | reagovat | závadný

    Tu mouku bych doporučovala povařit nebo zahustit hotovou jíškou.Elena

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání
Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie! Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie!
Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek? Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web