Autor:

Pikantní kuře v rajčatech a cibuli

150 minut PT0H150M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Kuře
rozporcované
1 ks
Sekaná rajčata 1/2 plechovka
Voda 100 ml
Maggi 2 lžíce
Worcestrová omáčka 2 lžíce
Cukr 2 lžička
Cibule 2 ks
Chilli papričky
sušené
2 ks
Česnek
větší stroužky
4 ks
Máslo
na vymazání formy
 
Pikantní kuře v rajčatech a cibuli

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Zapékací nádobu vymažeme máslem, do ní naskládáme porce kuřete (kůží dolů), zalijeme směsí z rajčat, vody a omáček, osolíme, lehce potřeme polovinou strouhaného česneku (zbylý česnek uschováme), zasypeme cibulí pokrájenou na plátky a zakryté dáme péct na 160°C na 1 hodinu, po hodině maso obrátíme, osolíme, potřeme zbylým česnekem, opět dáme přikryté na hodinu péct, poté okryjeme a pečeme ještě půl hodiny odkryté, během pečení poléváme šťávou, případně dolijeme vodu.

Délku pečení si samozřejmě můžete upravit, já jsem pekla na takzvané „pomalé pečení“, maso je pak křehčí a chuťově mnohem lepší.
Takže pokud budete chtít, pečte přikryté asi 45 minut na 200°C a pak dopečte na 180°C dalších 40 minut.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1-
4.67 3 5 1
Mazanec Velikonoční recepty: mazanec, jehněčí, jidáše a další dobroty Články z

Komentáře k receptu: Pikantní kuře v rajčatech a cibuli

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web