Autor:

Pikantní kuře v rajčatech a cibuli

150 minut PT0H150M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Kuře
rozporcované
1 ks
Sekaná rajčata 1/2 plechovka
Voda 100 ml
Maggi 2 lžíce
Worcestrová omáčka 2 lžíce
Cukr 2 lžička
Cibule 2 ks
Chilli papričky
sušené
2 ks
Česnek
větší stroužky
4 ks
Máslo
na vymazání formy
 
Pikantní kuře v rajčatech a cibuli

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Zapékací nádobu vymažeme máslem, do ní naskládáme porce kuřete (kůží dolů), zalijeme směsí z rajčat, vody a omáček, osolíme, lehce potřeme polovinou strouhaného česneku (zbylý česnek uschováme), zasypeme cibulí pokrájenou na plátky a zakryté dáme péct na 160°C na 1 hodinu, po hodině maso obrátíme, osolíme, potřeme zbylým česnekem, opět dáme přikryté na hodinu péct, poté okryjeme a pečeme ještě půl hodiny odkryté, během pečení poléváme šťávou, případně dolijeme vodu.

Délku pečení si samozřejmě můžete upravit, já jsem pekla na takzvané „pomalé pečení“, maso je pak křehčí a chuťově mnohem lepší.
Takže pokud budete chtít, pečte přikryté asi 45 minut na 200°C a pak dopečte na 180°C dalších 40 minut.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1-
4.67 3 5 1
Šťavnaté hruškové speciality - 1. díl Články z

Komentáře k receptu: Pikantní kuře v rajčatech a cibuli

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web