Pikantní kapr II.

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Směs koření
    • houbové koření
    • klobásové koření
    • grilovací koření
    • kapr
    • 1
      dl červené víno
    • 1
      lžička med
    • mletý kmín
    • sůl
    • křen
    • sýr niva
    • kečup - jemný
    • olej
    • citron

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očištěného a rozporcovaného kapra osolíme, mírně posypeme mletým kmínem, okořeníme směsí koření, naskládáme na pekáč - zapékací mísu apod., na který dáme trochu oleje. Porce kapra naskládáme těsně k sobě a pokapeme citronem. Podlijeme červeným vínem s medem. Necháme asi 1 hodinu uležet v chladnu.
2
Nastrouháme syrový křen a nivu. Porce kapra pokapeme ostrým kečupem, posypeme strouhaným křenem a nakonec posypeme strouhanou nivou. Dáme do trouby a pečeme při teplotě 150-200 °C asi 40 minut. Při pečení maso neobracíme. Servírujeme se zeleninovou oblohou.
3
**Doporučená příloha**: chéb, brambory, restované čerstvé houby, pivo, víno.
Zařazení: Maso Rybí

Komentáře k receptu

  • Kája Nehodová
    Kája Nehodová |

    16. 4. 2012 19:22

    Taková patlanina koření a všeho dalšího musí rybu absolutně znehodnotit.

  • Anonym
    Anonym |

    17. 10. 2004 20:25

    Je to opravdu skvely recept. Bylo to vyborne!!!