Autor:

Pikantní kapr II.

Střední
Směs koření
Houbové koření  
Klobásové koření  
Grilovací koření  
Ingredience
Kapr  
Červené víno 1 dl
Med 1 lžička
Mletý kmín  
Sůl  
Křen  
Sýr Niva  
Kečup - jemný  
Olej  
Citron  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Rybí

Očištěného a rozporcovaného kapra osolíme, mírně posypeme mletým kmínem, okořeníme směsí koření, naskládáme na pekáč - zapékací mísu apod., na který dáme trochu oleje. Porce kapra naskládáme těsně k sobě a pokapeme citronem. Podlijeme červeným vínem s medem. Necháme asi 1 hodinu uležet v chladnu.

Nastrouháme syrový křen a nivu. Porce kapra pokapeme ostrým kečupem, posypeme strouhaným křenem a nakonec posypeme strouhanou nivou. Dáme do trouby a pečeme při teplotě 150-200 °C asi 40 minut. Při pečení maso neobracíme. Servírujeme se zeleninovou oblohou.

Doporučená příloha: chéb, brambory, restované čerstvé houby, pivo, víno.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Slezský bigoš Ty nejlepší recepty z Čech a Moravy Články z

Komentáře k receptu: Pikantní kapr II.

Komentáře

  1. Kája Nehodová   16.04.2012 | 19:22 | reagovat |

    Taková patlanina koření a všeho dalšího musí rybu absolutně znehodnotit.

  2. Anonym   17.10.2004 | 20:25 | reagovat |

    Je to opravdu skvely recept. Bylo to vyborne!!!

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Petrklíče, hyacinty, narcisy: Jak na to, aby vydržely i v interiéru Petrklíče, hyacinty, narcisy: Jak na to, aby vydržely i v interiéru
5 ranních návyků, po kterých se bohužel přibírá 5 ranních návyků, po kterých se bohužel přibírá
Omlazení pro vaši pleť: pleťové masky. Jaké si můžete dopřát v salonech? Omlazení pro vaši pleť: pleťové masky. Jaké si můžete dopřát v salonech?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web