Pikantní čínská polévka

Hodnocení:

Moje:

30 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g kuřecí játra
    • sůl
    • cibule
    • chilli papričky
    • 2
      stroužek česnek
    • 4
      ks houby
    • pórek
    • čínské zelí
    • 0,5
      ks paprika
    • 1
      lžíce sojová omáčka
    • 2
      lžíce bílé víno

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z kuřecích drobů uvaříme s trochou soli v 1,5 litru vody silný vývar. Přecedíme a uvaříme v něm plátky z jedné cibule, 1 chilli papričku, 2 stroužky krájeného česneku. Přidáme na plátky krájené houby, na kolečka krájený pórek, na proužky krájené zelí a červenou a zelenou papriku.
2
Povaříme, ochutíme lžící sojové omáčky, 2 lžícemi bílého vína. Necháme přejít var, stáhneme z ohně a doplníme hrstkou nejlépe bílých nudlí a zdobíme zelenou petrželkou. Můžeme přidat maso z drobů nebo je můžeme použít jinak.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Ladia
    Ladia |

    15. 2. 2012 16:19

    Co jsou Kuřecí drobky? Znám jenom droby, to je nějaké krajové označení?

  • jiri smitek
    jiri smitek |

    21. 5. 2006 15:38

    Vynikajici polevka,jedl jsem to v usa,moje zena do toho pridava,tak jak oni trochu solamylu,.