Penne v houbovo-krémové omáčce

Hodnocení:

Moje:

30 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      lžíce máslo
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 8
      ks jarní cibulka
    • 400
      g žampiony
    • 1
      hrst sušené houby
    • sůl
    • pepř mletý
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 150
      ml smetana
    • 1
      špetka muškátový oříšek
    • 350
      g penne
    • 1
      hrst petrželka
    • sušená rajčata naložená v oleji

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na rozpuštěném másle s olivovým olejem necháme zesklovatět nasekané jarní cibulky. Pak přidáme oloupané a nakrájené čerstvé žampiony a namočené a zcezené sušené houby. Vodu z nich si ale ponechejte. Posolíme, opepříme a zlehka mícháme další 2-3 minutky. Stáhneme plotnu na nižší stupeň, zaprášíme moukou, zamícháme a vmícháme smetanu a 4 lžíce vody z hub. Opět zahřejeme, přidáme nasekaná rajčata, muškátový oříšek a vaříme dalších 5-8 minut.
2
Penne uvaříme dle návodu na obalu, smícháme s omáčkou, posypeme petrželkou a můžeme podávat.
3
Kdo má radši více omáčky, může v průběhu přípravy přidat více smetany nebo creme fraiche.
Zařazení: Pokrmy Z těstovin Z hub
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.