Autor:

Pečené papriky - Balkán

Střední
Ingredience
Sůl  
Česnek  
Petrželová nať  
Paprika
(nejlépe červené, špičaté, nejlépe masité)
 
Olivový olej  
Pepř mletý  
Ocet
(obyčejný či vinný - podle gusta)
 

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy

Opláchnuté papriky (celé! - včetně stopky a jadřince) opečeme přímo na suché elektrické plotýnce (případně grilu, když je nejhůř, tak i v troubě na plechu) ze všech stran tak, až paprika zčerná a vytvoří se na ní puchýře. Takto opečené papriky dáváme do igelitového sáčku zapařit (nejlépe do druhého dne, ale stačí i cca 1/2 hodina).

Pak papriky oloupeme z „kůžičky“ (stopku i jadřinec ponecháváme). Takto upravené papriky dle základního předpisu zalejeme olejem, osolíme, přidáme na drobno nasekaný česnek. Podle chuti můžeme však přidat ocet, nebo pepř či jemně sekanou petrželovou nať (nebo taky všechno najednou). Takto upravené papriky podáváme jako předkrm, salát či přílohu.

<BR>Dobrou chuť, Pile.<BR><BR><span class=txtNadpis1>Originální název: Pečene paprike</span>

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
2+
4.5 4 5 1
Oznámkujte recept jako ve škole
1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 4x)
Cizrnová polévka s citronovou kůrou a ricottou Sváteční menu pro přátele po italsku Články z

Komentáře k receptu: Pečené papriky - Balkán

Komentáře

  1. Mija   24.04.2006 | 6:21 | reagovat | závadný

    Dělávám něco podobného. Papriky ale očistím od jádřince, nakrájím a poloviny, popř. na čtvrtky tak, aby se daly položit na pánev. Potřu je olejem a posypu bylin.solí, vložím do trouby nebo do remosky. (Připadá mi, že s remosky jsou lepší.) Vždy se těším, až se objeví první kapie, ty jsou také moc dobré. Pečené papriky sterilizuji. Výborné jsou do toustů, na chlebíčky, na chleba s tvarohem, zapečené se sýrem, nebo je dávám na talířek s mozarellou jako se v pizeriiích dávají rajčata a posypu zelenými bylinkami. Je to opravdu dobrota.

  2. Martina Veselá   23.04.2006 | 18:00 | reagovat | závadný

    Tenhle recept jsem si přivezla kdysi z Jugoslávie a je to opravdu výborné. Jíme je ještě teplé - jen pokapané olejem a česnekem. Když zbyde, dám do sklenice s víčkem a pak je to výborné třeba na opečenou veku.

  3. Martina Horklová   23.04.2006 | 14:05 | reagovat | závadný

    Jejda, to musí být dobré...... to fakt zkusím.....

  4. Gabriela   18.09.2005 | 16:00 | reagovat | závadný

    Výborné. Děkuji za recept.

  5. Pilence   02.05.2005 | 9:29 | reagovat | závadný

    Ja zase lituji, ze nemam tak veliky mrazak. Na balkane je zvykem kupovat v sezone pytle paprik a pak je mit v mrazacich pro dalsi pouziti. Kdyz jsem poprve videla pultovy mrazak narvany jen paprikami, neverila jsem vlastnim ocim. Tam proste bez paprik nedaji ani ranu ,-) Pile

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 tipů, jak místo prokrastinace během dne dělat něco pro hubnutí 5 tipů, jak místo prokrastinace během dne dělat něco pro hubnutí
Čtenářka Alice: Těsně před porodem mi oznámil, že miluje jinou Čtenářka Alice: Těsně před porodem mi oznámil, že miluje jinou
Jak se zbavit octomilek? Poradíme vám 5 zaručených tipů Jak se zbavit octomilek? Poradíme vám 5 zaručených tipů
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web