Salát z červené řepy a brambor - Balkán

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks červená řepa malá, maximálně do velikosti tenisového míčku
    • brambory
    • olivový olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • vinný ocet
    • petrželová nať popřípadě
    • 1
      kelímek zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Řepu (malou, maximálně do velikosti tenisového míčku - větší bývají dřevnatější) oloupeme, nakrájíme na kolečka (cca 1 cm široké) a uvaříme v osolené vodě (doporučuji v tlakovém hrnci, doba varu cca 25 minut) do měkka. Zvlášť uvaříme v osolené vodě oloupané brambory, které jsme také nakrájeli na kolečka. Řepu i brambory scedíme. Vsypeme je do mísy, kde je promícháme s olivovým olejem (nešetříme), dosolíme, opepříme, dokyselíme octem. Při podávání můžeme salát posypat jemně krájenou petrželovou natí, či ozdobit kopečkem kysané smetany.
2
Tento salát lze podávat teplý jako hlavní jídlo, popř. přílohu, výborný je i za studena jako salát. Dobrou chuť.
3
Originální název: //Salata od repe i krompira//
4
\\
5
Dle lokality a národnosti se můžou názvy pro řepu lišit - používa se i název šargarepa.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Marie
    Marie |

    16. 7. 2015 23:34

    Vandalismus je červenou řepu před vařením oloupat. Šargarepa je mrkev.

  • Marie
    Marie |

    16. 7. 2015 23:32

    Šargarepa je mrkev. Červená řepa se vaří se slupkou, loupat ji před vařením je vandalismus.

  • xskuh01
    xskuh01 |

    28. 9. 2013 13:23

    Bezva kombinace! Manžel je z něj nadšený, takže doporučuji! Myslím, že by se hodil i jako příloha k masu.

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    15. 2. 2005 17:11

    Tak jinak... originální název byl doplněn přímo do receptu.

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    15. 2. 2005 17:02

    Nevypadl. Celý název se tam nevejde, proto musel být zkrácen.

  • Pilence
    Pilence |

    15. 2. 2005 16:58

    Vypadl tam nazev v "originale" SALATA OD REPE I KROMPIRA - pro ty, co jezdi do zemi byvale Jugoslavie, at vedi co si pod tim skryva. P.S. dle lokality a narodnosti se muzou nazvy pro repu lisit - pouziva se i nazev šargarepa. Pile