Paštika

Snadné
Ingredience
Vepřová játra
nebo drůbeží
1 kg
Vepřový bůček 1,25 kg
Sůl 1 lžička
Pepř mletý 1 špetka
Muškátový oříšek
Nové koření
mleté
Vejce
3-4
4 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vnitřnosti

Játra a bůček umlet, přidat koření a vejce, promíchat plnit do skleniček a sterilovat 2 hodiny pro 100 °C. Nejlépe dělat při zabijačce.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 10 x
2+
4.2 10 5 1
Karotková polévka s řapíkatým celerem Karotkové hody nejen pro vegetariány Články z

Komentáře k receptu: Paštika

Komentáře

  1. Jaroslav   16.11.2013 | 0:43 | reagovat |

    Paštiku jsem ještě nikdy nedělal a proto s ptám, maso a játra se melou za sirova?

  2. Stan   22.11.2010 | 15:20 | reagovat |

    Na uvedenou paštiku by řekl Zdeněk Polreich že je to blaf. Já ji dělám ji tak že uvařím lalok, po zchladnutí pomelu na mlýnku, dále pomelu syrová drůbeží játra s osmaženou cibulkou, přidám koření, rozmixuji v mixéru, nacpu do salámových papírů a steriluji hodinu ve vodě o teplotě 70-80 stupňů. Po sterilaci dám zchladit do studené vody. Poměr jater a laloku je 1:1 a sůl dát 20g na kilogram směsi. Pozor, žádná vajíčka, paštika je po nich suchá.

  3. Petra Křepelová   25.06.2009 | 22:19 | reagovat |

    Mirko, paštika je úžasná, vyzkoušela jsem ji a měla jsem úspěch jak u manžela, který mi řekl že je prý lepší než od našeho řezníka, co nám dělal paštiku při zabijačce ( to jsem opravdu nečekala! :o) ) , tak i v práci, kam jsem vzala na ochutnání!! Moc díky za prima recept!

  4. Olga Mánková   21.05.2008 | 7:34 | reagovat |

    Chtěla bych se zeptat, jaké používáte skleničky a jestli dáváte víčka na zavařování masa? Recept mě zaujal, domácí paštiku dělávala maminka po zabijačce, kdy nebyly tak rozšířené mražáky a bylo potřeba vše co nejvíc zužitkovat a uchovat a moc mi chutnala. Děkuji za odpověď.

  5. Šárka Klimešová   19.05.2008 | 8:28 | reagovat |

    Mirko, paštika je úžasná, vyhovuje mi, že používáš pouze klasické koření, které nepřehluší chuť masa. Já dávám jedna:o)

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Trendy v barvách a účesech pro rok 2017: Inspirujte se celebritami Trendy v barvách a účesech pro rok 2017: Inspirujte se celebritami
Disney kolekce hrníčků právě teď v BILLE Disney kolekce hrníčků právě teď v BILLE
Jaká je nejoblíbenější poloha při sexu: Máte ji rádi taky? Jaká je nejoblíbenější poloha při sexu: Máte ji rádi taky?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web