Pařížské řízky II.

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g tvrdý sýr
    • rohlík
    • mléko
    • cibule
    • bílek
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • pepř mletý
    • sůl
    • tuk
    • 300
      g vepřová plec mletá
    • 300
      g hovězí maso
  • těstíčko
    • vejce
    • žloutek
    • 200
      ml mléko
    • 5
      lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rohlíky pokrájet na kostky, zvlhčit mlékem a nechat nasáknout. Přidat mleté maso, na kostičky nakrájený sýr, bílky, drobně nakrájenou cibuli, mouku, pepř, sůl a dobře promíchat. Z těsta udělat tenké řízečky, namáčet je v těstíčku a smažit po obou stranách na rozehřátém tuku dozlatova.
2
Příloha: vařené brambory, tatarka, zeleninová obloha.
Zařazení: Maso Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Pepa Kvedlár
    Pepa Kvedlár |

    25. 7. 2006 16:59

    Takhle se delají karbanátky. Parízský rízek je z telecího masa, zádné mleté maso. Jenom to testícko je témer v porádku.

  • Jitka B.
    Jitka B. |

    23. 2. 2006 14:27

    Vypadá to jako velmi lákavá obměna přípravy mletého masa, určitě vyzkouším :-)

  • Zuzana Šindlerová
    Zuzana Šindlerová |

    23. 2. 2006 13:10

    Díky, jasně, já to opisuji přesně podle receptu, ale já sama nikdy přesně neodměřuji a přidávám podle oka.

  • Lucie Knyová
    Lucie Knyová |

    22. 2. 2006 21:58

    Dnes jsem je udělala k večeři, bylo to výborné, všem chutnalo. Jen těstíčko jsem zahustila trochu více, zdálo se mi moc řídké.