Papáčkovy špagety (těstoviny)

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      balení špagety (Či jiné těstoviny)
    • 100
      g anglická slanina
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      ks cibule
    • 2
      ks vejce
    • 1
      snítka tymián
    • 1
      dl červené víno 1-1,5 dl
    • 2
      ks chilli papričky 1-2
    • 200
      g měkký salám Nebo točeného salámu
    • 1
      kostka masox
    • voda
    • sůl
    • pepř mletý
    • petrželka Na ozdobu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Anglickou slaninu, cibuli a gothaj pokrájíme na kostičky. Do rozpálené pánve wok, nebo kastrolu nejdříve dáme lžíci oleje, slaninu a počkáme až pustí tuk. Přidáme pokrájenou cibuli, chilli papričky a smažíme dokud cibule nezačne lehce zlátnout. Po částečném osmažení cibule a slaniny přidáme salám. Vše ještě smažíme asi 2 minuty, potom na cibulový základ přilijeme asi polovinu červeného vína.
2
Mezitím si uvaříme vajíčka natvrdo. V osolené vodě těstoviny a z nich si část vody uchováme pro další použití. Když ve v pánvi vydusilo červené víno na tuk, přilijeme zbývající část červeného vína a vložíme kostku hovězího bujonu. Vše promícháme, opatrně osolíme, pepříme dle vlastní chuti, rozředíme vývarem z těstovin na potřebnou konzistenci. Zasypeme tymiánem posekaným nadrobno, vejcem pokrájeným na větší kusy. Povaříme. Já špagety vmíchám do základu a podávám sypané petrželkou.
3
Lze podávat samostatně. Navíc sypané strouhaným tvrdým sýrem.
Zařazení: Maso Uzeniny
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jaroslav Pelcman
    Jaroslav Pelcman |

    25. 9. 2006 09:03

    Jaroslavo, moje dcera často hlásí, že chce "papáčkovat". Tak jsem její hlášku použil do názvu receptu. Je fakt, že takto připravené špagety zbožňuje.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    22. 9. 2006 14:28

    Jardo, nevím, kdo je Papáček, ale je to mlsoun:-)) Takhle s vařeným vejcem jsem špagety ještě nezkoušela, už si to tisknu:-)