Autor:

Papáčkovy špagety (těstoviny)

Střední
Ingredience
Špagety
(Či jiné těstoviny)
1 balení
Anglická slanina 100 g
Rostlinný olej 1 lžíce
Cibule 2 ks
Vejce 2 ks
Tymián 1 snítka
Červené víno
1-1,5 dl
1 dl
Chilli papričky
1-2
2 ks
Měkký salám
Nebo točeného salámu
200 g
Masox 1 kostka
Voda  
Sůl  
Pepř mletý  
Petrželka
Na ozdobu
 
Papáčkovy špagety (těstoviny)

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Uzeniny

Anglickou slaninu, cibuli a gothaj pokrájíme na kostičky. Do rozpálené pánve wok, nebo kastrolu nejdříve dáme lžíci oleje, slaninu a počkáme až pustí tuk. Přidáme pokrájenou cibuli, chilli papričky a smažíme dokud cibule nezačne lehce zlátnout. Po částečném osmažení cibule a slaniny přidáme salám. Vše ještě smažíme asi 2 minuty, potom na cibulový základ přilijeme asi polovinu červeného vína.

Mezitím si uvaříme vajíčka natvrdo. V osolené vodě těstoviny a z nich si část vody uchováme pro další použití. Když ve v pánvi vydusilo červené víno na tuk, přilijeme zbývající část červeného vína a vložíme kostku hovězího bujonu. Vše promícháme, opatrně osolíme, pepříme dle vlastní chuti, rozředíme vývarem z těstovin na potřebnou konzistenci. Zasypeme tymiánem posekaným nadrobno, vejcem pokrájeným na větší kusy. Povaříme. Já špagety vmíchám do základu a podávám sypané petrželkou.

Lze podávat samostatně. Navíc sypané strouhaným tvrdým sýrem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1
Pečený hřbet ze selátka se zelím a knedlíkem Recept na víkend: Pečený hřbet ze selátka se zelím a knedlíkem Články z

Komentáře k receptu: Papáčkovy špagety (těstoviny)

Komentáře

  1. Jaroslav Pelcman   25.09.2006 | 9:03 | reagovat |

    Jaroslavo, moje dcera často hlásí, že chce "papáčkovat". Tak jsem její hlášku použil do názvu receptu. Je fakt, že takto připravené špagety zbožňuje.

  2. Jaroslava Oumarová   22.09.2006 | 14:28 | reagovat |

    Jardo, nevím, kdo je Papáček, ale je to mlsoun:-)) Takhle s vařeným vejcem jsem špagety ještě nezkoušela, už si to tisknu:-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web