Ovocný koláč s drobenkou bez kynutí

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Na těsto
    • 200
      ml moučkový cukr
    • 600
      ml hladká mouka
    • 200
      ml mléko
    • 100
      g máslo nebo Hera
    • 2
      ks vejce
    • 1
      ks prášek do pečiva
  • Na drobenku
    • 4
      lžíce máslo nebo Hera
    • 1
      hrnek polohrubá mouka
    • 0.5
      hrnek cukr krupice
  • náplň
    • ovoce podle chuti - borůvky, švestky, rybíz, rebarbora ...

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Hlubší plech si vyložíme pečícím papírem. Z másla, mouky a cukru si umneme drobenku. Připravíme si ovoce, v případě, že máme větší kusy, tak ho pokrájíme.
2
Pak si připravíme těsto - v míse vyšleháme vejce, cukr a rozpuštěné máslo do pěny, pak přimícháme mouku s práškem do pečiva a mléko. Těsto ihned rozetřeme na plech, po chvíli už by to nešlo, stáním těsto houstne. Na těsto rozprostřeme ovoce a povrch posypeme drobenkou. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C.
3
Na koláčovou formu o průměru cca 29 cm stačí poloviční dávka těsta.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • jarkoo
    jarkoo |

    31. 8. 2015 09:34

    Na koláčovou formu stačí poloviční dávka těsta :-)