Autor:

Ostružinové buchty

Střední
Na kynuté těsto
Sušené droždí
7g nebo 20g čerstvého droždí
1 balíček
Mléko 1 sklenice
Hladká mouka 1 sklenice
Cukr 1 lžička
Na těsto
Máslo 120 g
Cukr 3 sklenice
Žloutek 3 ks
Mléko 1 sklenice
Vanilkový cukr 1 balíček
Sůl 1 lžička
Citronová kůra
nebo citrónové aroma
1 lžíce
Hladká mouka 3,5 sklenice
Ingredience
Ostružiny
nebo 340g ostružinového džemu
250 g
Žloutek
na potření
1 ks
Cukr
na posypání
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Kynuté těsto: Droždí, mouku a cukr pečlivě promícháme s vlažným mlékem a necháme 30 min. kynout.

Těsta: Máslo třeme do krémova, přitom neustále přidáváme cukr a nakonec přidáme kynuté těsto. Opatrně vmícháme žloutky, mléko, vanilkový cukr, citronovou kůru, sůl a mouku, až bude těsto hladké. Z těsta vytvarujeme kouli a položíme na alobal vytřený máslem, zakryjeme a necháme 60 min. kynout. Těsto rozdělíme na kousky. Z každého kousku vytvarujeme placku a tu potřeme v silné vrstvě ostružinami (smíchanými s cukrem) nebo ostružinovým džemem Extra a vytvarujeme buchty. Hotové buchty potřeme žloutkem a posypeme cukrem a následně pečeme cca. 30 min. při 180° horního/spodního ohřevu (předehřátá trouba).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Recept na neděli: Volarské tvarohové koláče Články z

Komentáře k receptu: Ostružinové buchty

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web