Autor:

Ostatkové koblihy (masopustní)

Střední
Ingredience
Sůl  špetka
Moučkový cukr 150 g
Máslo 150 g
Citronová kůra  
Žloutek
Hnědý rum 3 lžíce
Mléko 300 ml
Sádlo  
Hladká mouka
Podle potřeby při zadělávání těsta přidáváme
540 g
Droždí 42 g
Marmeláda
Na plnění
 
Vanilkový cukr
s moučkovým cukrem na pocukrování
 

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Sladké

V míse zaděláme řidší těsto - musí se při zpracovávání lepit na stěny mísy - zasypeme trochou mouky, zaděláme utěrkou a dáme kynout na teplé místo. Řidší těsto je důležité - lépe kyne, koblížky jsou jako měchuřinky!!

Během kynutí dvakrát propracujeme. Lžící nabíráme těsto, každý kousek rukou uválíme, dáme na posypaný vál. Až všechno těsto takto zpracujeme, plníme jednotlivé kousky marmeládou, nebo je necháme prázdné a před vložením do rozpáleného tuku je vprostřed roztáhneme - vzniknou kroužky, které smažíme z obou stran jako ostatní koblihy.

Smažíme v rozpáleném tuku, který zmírníme na střední teplotu, podle potřeby teplotu regulujeme. Koblížky vyděláme na talíř, necháme odkapat z tuku na ubrousku, pocukrujeme z obou stran a necháme vychladnout.

<BR>Jsou vynikající a většinou nezachráním ani na druhý den. Je to taková pochoutka na odpoledne a večer k čaji. Vyzkoušejte! Je to velice starý recept mé babičky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
1
5 6 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 6x)
Odpalované pusinky s pomerančovým krémem Kouzelné plody citrusů Články z

Komentáře k receptu: Ostatkové koblihy (masopustní)

Komentáře

  1. Eva   16.02.2012 | 15:04 | reagovat | závadný

    O vikendu budu pect,pak se pochlubim :D

  2. Petra Dokládalová   30.05.2009 | 19:58 | reagovat | závadný

    Dobrý den, včera dopoledne jsem upekla tyto koblihy a odešla jsem na 3hodiny do práce. Když jsem se vrátila na míse se krčila poslední kobliha. Každý kdo je jedl říkal, že jsou opravdu výborný. Za sebe chci napsat, že se s těstem dělalo dobře a ani jediná kobliha při pečení nevytekla. Prostě dávám za 1.

  3. jitka podarilova   05.11.2008 | 16:06 | reagovat | závadný

    Dnes jsem se pustila do dělání těchto koblich. Těsto se mi povedlo trochu řidší ale stím jsem si poradila.Chutově jsou uplně jiné než jsem dělávala.Jsou chutnější. Velmi dobré. určitě ho budu dělat dále.

  4. Vlaďka Daranská   23.05.2008 | 12:31 | reagovat | závadný

    Pustila jsem se dnes ráno do koblih,aby bylo co mlsat,než začně víkend...předpokládám totiž,že zmiznou ještě během dneška...:) Tenhle recept je bezvadný,zaslouží si 1 :c)

  5. David Kraus   17.02.2008 | 9:49 | reagovat | závadný

    To QTK: "Nepochopil jsem, jak se testo zadelava uterkou." - třeba u nás na ostravsku to znamená "přikrýt", to zřejmě měla paní Jana na mysli

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí 10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí
Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou
Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu! Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web