Osmé nebe

Hodnocení:

Moje:

20 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g sýr niva
    • 200
      g celer hrubě strouhaný, syrový
    • 1
      hrst vlašské ořechy větší
    • 2
      lžíce flora nebo Alfa
    • mléko na doředění
    • rajčata na oblohu - například
    • pórek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rozmixujeme na kostky rozdrobenou Nivu, rostlinné máslo a mléko na kaši. Zamixujeme celer do jemna, přidáme ořechy a jenom krátce promixujeme. Necháme v lednici chvíli chutě spojit.
2
Připravíme mezitím oblohu - spařená oloupaná rajčata a mladý jemný pórek. Vychladlé Nebe servírujeme s Oblohou a tmavým celozrnným chlebem, ideální je žitný kváskový.
3
Zřejmě by Nebe bylo vynikající i v půlce kompotované broskve - nemám vyzkoušeno, jen pro inspiraci.

Komentáře k receptu

  • Petr Havlík
    Petr Havlík |

    5. 2. 2009 11:31

    Souhlasím s tím, že je to spíše do kategorie chutně, vzhledem k obsahu tuku u sýru.

  • MartinV
    MartinV |

    21. 9. 2007 12:12

    Vzhledem k Nivě bych recept přesunul ze Zdravě do Chutně. Že tam patří právem se ukázalo když se Nebe v lednici rozleželo přes noc :-)