Čokoládové nebe krále Erika

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Zdravy mlsoun

Suroviny

Vložit do nákupu
  • těsto
    • 125
      g čokoláda
    • 125
      g máslo
    • 175
      g cukr
    • 5
      vejce
    • 55
      g polohrubá mouka
    • 125
      g mleté mandle
  • náplň
    • 250
      g maliny
    • 125
      ml likér malinový
  • ganache
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 250
      g čokoláda
    • 12
      maliny

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maliny namočíme do alkoholu a necháme marinovat přes noc. Druhý den vymažeme 20 cm kulatou dortovou formu, dno pokryjeme pečícím papírem. Předehřejeme troubu na 180 °C. Čokoládu rozpustíme v kovové misce vložené do kastrolu s vařící vodou. V mixéru utřeme máslo se 120 g cukru do běla, pak za stálého šlehání přidáváme po jednom žloutky. Ze zbylého cukru a bílků ušleháme tuhý sníh. Přidáme rozpuštěnou čokoládu do máslové pěny, přidáme mouku, mandle a sníh (jemně vmíchat). Pečeme 30-40 minut, jen do doby, než protředek sedne. Nechat chladnout pomalu 5 minut, pak dáme chladit na mřížku.
2
Šlehačku zahřejeme do bodu varu, přidáme čokoládu a mícháme dokud se zcela nerozpustí, není tužší a lesklá. Opatrně rozřízneme delikátní korpus na 3 tenké díly, potřeme 2 vrstvy ganache, poklademe scezenými marinovanými malinami, položíme poslední díl, polijeme zbytkem ganache a ozdobíme čerstvými malinami.
3
Je to moderní dort, vypadá neuměle, jednotlivé vrstvy jsou ze stran vidět, jen přes ně přetékají krápníky polevy.
Zařazení: Moučníky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.