Autor:

Nebe v "hubě"

Střední
Ingredience
Mleté vlašské ořechy 300 g
Moučkový cukr 300 g
Hrubá mouka 100 g
Vejce 2 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Vše zpracujeme v těsto, které necháme pár hodin v lednici. Potom vyválíme asi 2-3 mm silný plát, ze kterého vykrajujeme malá kolečka (asi 3 cm), která pečeme na pečícím papíru, do zrůžovění (na 175 °C). Slepujeme krémem - nejlépe oříškovým s trochou rumu.

Cukroví potřebuje asi 3 dny na rozležení, po upečení jsou kolečka tvrdá.

Omlouvám se za ten název, ale je to fakt nebe... :-)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 41 x
1-
4.51 41 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 41x)
Reklama
Kantonská rýže s kachními prsíčky Ochutnejte Čínu doma Články z

Komentáře k receptu: Nebe v "hubě"

Komentáře

  1. recepty73   20.09.2011 | 13:27 | reagovat | závadný

    ...jsou tu všechny ingredience? Díky...

    1. Tereza T   20.09.2011 | 13:49 | reagovat | závadný

      Ano.

  2. Ivana Šlapáková   05.12.2009 | 20:29 | reagovat | závadný

    Dělávám pravidelně, dobré a měkké hned druhý den po naplnění. Syn je miluje jen tak bez krému.Prostě Nebe v hubě.

  3. Kristýna Dvořáková   05.12.2009 | 19:48 | reagovat | závadný

    Evo K., je možné, že je to těmi ořechy. Já to dělala vždy jen z vlašských a po naplnění byly vždy už do druhého dne měkké a vláčné. Tuk nebyl potřeba přidávat, protože vlašáky jsou velmi tučné. Také je dobré je nechat v chladu. K.

  4. Dagmar Bartůšková   05.12.2009 | 8:24 | reagovat | závadný

    Tak těsto bylo potřeba dost podsypávat hrubou moukou,po upečení a následující týden kolečka jako šutr, podotýkám ještě nenaplněná, včera jsem zkusila poslepovat marmeládou a do do dneška nádherně změkla, s tou marmoškou je to moooc dobré, doporučuju!!!

  5. Eva K.   23.11.2009 | 22:36 | reagovat | závadný

    :) tak jsem nedočkavě zkoušela, po rozležení chutnalo cukroví opravdu báječně, jen mi pořád připadá dost tvrdé. Nezkoušel někdo nahradit hrubou mouku hladkou a případně přidat trošku tuku?? Udělat takovou obměnu lineckého těsta s příměsí oříšků?? Přiznám se, že jsem neměla vlašské oříšky a tak tam přišly lískové, může ta tvrdost být i tím??

1 2 3 4 ... 7 ... 10 ... 13 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat! Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat!
Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web