Autor:

Nebe v "hubě"

Střední
Ingredience
Mleté vlašské ořechy 300 g
Moučkový cukr 300 g
Hrubá mouka 100 g
Vejce 2 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Vše zpracujeme v těsto, které necháme pár hodin v lednici. Potom vyválíme asi 2-3 mm silný plát, ze kterého vykrajujeme malá kolečka (asi 3 cm), která pečeme na pečícím papíru, do zrůžovění (na 175 °C). Slepujeme krémem - nejlépe oříškovým s trochou rumu.

Cukroví potřebuje asi 3 dny na rozležení, po upečení jsou kolečka tvrdá.

Omlouvám se za ten název, ale je to fakt nebe... :-)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 41 x
1-
4.51 41 5 1
Reklama
Kolik toho víte o kávě? Články z

Komentáře k receptu: Nebe v "hubě"

Komentáře

  1. recepty73   20.09.2011 | 13:27 | reagovat |

    ...jsou tu všechny ingredience? Díky...

    1. Tereza T   20.09.2011 | 13:49 | reagovat |

      Ano.

  2. Ivana Šlapáková   05.12.2009 | 20:29 | reagovat |

    Dělávám pravidelně, dobré a měkké hned druhý den po naplnění. Syn je miluje jen tak bez krému.Prostě Nebe v hubě.

  3. Kristýna Dvořáková   05.12.2009 | 19:48 | reagovat |

    Evo K., je možné, že je to těmi ořechy. Já to dělala vždy jen z vlašských a po naplnění byly vždy už do druhého dne měkké a vláčné. Tuk nebyl potřeba přidávat, protože vlašáky jsou velmi tučné. Také je dobré je nechat v chladu. K.

  4. Dagmar Bartůšková   05.12.2009 | 8:24 | reagovat |

    Tak těsto bylo potřeba dost podsypávat hrubou moukou,po upečení a následující týden kolečka jako šutr, podotýkám ještě nenaplněná, včera jsem zkusila poslepovat marmeládou a do do dneška nádherně změkla, s tou marmoškou je to moooc dobré, doporučuju!!!

  5. Eva K.   23.11.2009 | 22:36 | reagovat |

    :) tak jsem nedočkavě zkoušela, po rozležení chutnalo cukroví opravdu báječně, jen mi pořád připadá dost tvrdé. Nezkoušel někdo nahradit hrubou mouku hladkou a případně přidat trošku tuku?? Udělat takovou obměnu lineckého těsta s příměsí oříšků?? Přiznám se, že jsem neměla vlašské oříšky a tak tam přišly lískové, může ta tvrdost být i tím??

1 2 3 4 ... 7 ... 10 ... 13 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

7 překvapivých důvodů, proč bývá druhé manželství lepší než to první 7 překvapivých důvodů, proč bývá druhé manželství lepší než to první
Sladkosti a alkohol: Co je při hubnutí horší a vy to nebudete smět? Sladkosti a alkohol: Co je při hubnutí horší a vy to nebudete smět?
Jak snadno a dobře vymalovat pokoj? Stačí znát těchto 7 rad! Jak snadno a dobře vymalovat pokoj? Stačí znát těchto 7 rad!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web