Vanilkové nebe

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 10
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: eve

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 340
      g máslo studené
    • 100
      g moučkový cukr
    • 420
      g hladká mouka
    • 160
      g mleté vlašské ořechy
    • 1
      špetka sůl
    • cukr na obalení, s vanilkou

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Máslo s ostatními surovinami zpracujeme v pevné těsto, které necháme několik hodin v chladu. Před zpracováním ho nechte dojít pokojové teploty. Nesmí úplně změknout. Pak obvyklým způsobem tvarujeme rohlíčky. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 12-15 min.
2
Dávka je poměrně velká, ale to jen proto, že jsou vážně božské.
3
Recept jsem dostala a moc ráda se podělím.
Zařazení: Moučníky Cukroví
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Ivča
    Ivča |

    12. 12. 2011 12:23

    Recept chválím. Při pečení se linula neuvěřitelná vůně vanilky (dala jsem vanilkový cukr i do těsta). Jsou křehké, výborné. Jen jsem je nechala před obalováním trochu vychladnout, čerstvé a horké se mi přeci jen lámaly. Zaslouží si za 1.

  • Kateřina Pitrová
    Kateřina Pitrová |

    3. 12. 2008 09:33

    Dávám za jedna. Jsem kuchařka začátečnice a konečně se mi rohlíčky povedly. Podle jiných receptu se mi vždycky lamaly, ale tenhle recept pridavam jednoznacne do oblibenych.Rohlicky se uplne rozplyvaji na jazyku a pri obalovanis e mi nezlomil ani jeden.

  • Jana T.
    Jana T. |

    8. 12. 2007 22:24

    Mám už mnoho let osvědčený recept na rohlíčky, ale změna neškodí. Tady se to povedlo, dávám1*. Jsou křehounké, ani jeden se při obalování nezlomil, s těstem se krásně pracuje a chuť je vynikající.

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    4. 12. 2007 13:01

    Přidávám za sebe také jedničku, jsou výborné:-))

  • Monika Zdvihalova
    Monika Zdvihalova |

    15. 11. 2007 09:11

    Dobrý den jak dlouho dopředu je pečete?Děkuji

  • Petra Seibertová
    Petra Seibertová |

    19. 1. 2007 09:17

    Rohlíčky jsem letos pekla podle tohoto receptu a musím říct,že byly vynikající. Dávám za 1.

  • Katka Rundová
    Katka Rundová |

    28. 12. 2006 22:45

    Připojuji se a chválím. Jsou výborné. Použila jsem je i na netradiční recept z časopisu - na zázvorové koule. Těstem na rohlíčky se obalí kousky kandovaného zázvoru, upečou v trobě a pak obalují v moučkovém cukru se sekanými ořechy. Doma mi moc zpočátku nevěřili, ale po ochutnání je to jedno z nejrychleji mizejícího cukroví letošních vánoc.

  • Alenka Aová
    Alenka Aová |

    22. 12. 2006 13:53

    Rohlíčky jsou výtečné, dělala jsem z poloviční dávky a měla jsem radši udělat z celé dávky :-)

  • Eva Cameron
    Eva Cameron |

    21. 12. 2006 19:52

    Pani Evicko rohlicky jsou vyborne, delala jsem sice z polovicni davky, ale manzel mi uz nekolik ukrad z krabice, na vanoce k nam prileti znami, tak to vidim tak, ze budu muset napect jeste ras:-) Rohlicky jsem delala male, stacilo mi i 10 minut v troube a byly krehoucke a vyborne! Dekuji za recept!

  • Alenka Aová
    Alenka Aová |

    19. 12. 2006 16:44

    určitě tam nepatří vejce??

  • jitka Mal.
    jitka Mal. |

    14. 12. 2006 09:11

    Rohlíčky jsou moc dobré, křehké a s těstem se opravdu dobře pracuje. Dávám za 1.

  • Monika Šenkýřová
    Monika Šenkýřová |

    7. 12. 2006 08:24

    Tak mám upečeno. ani jsem s těstem nezkoušela nějak pracovat, rovnou jsem ho vyválela mezi fóliemi a rohlíčky vykrajovala. Aspoń jsou jeden jako druhý. Ovšem chutnají opravdu skvěle! Úplně se rozplývají. Děkuji za tento recept a dávám za 1.

  • Petra Seibertová
    Petra Seibertová |

    7. 12. 2006 07:56

    Vyzkoušela jsem,upekla,jsou výborné. Velice křehké,ale když obalování zvládl i můj manžel i bez toho,že by polovina rohlíčků byla na padrť,tak je to v pohodě. :o)

  • Monika Šenkýřová
    Monika Šenkýřová |

    5. 12. 2006 07:57

    Včera jsem zadělala těsto, mám ho v ledničce. Je hodně mastné, tak jsem zvědavá, jak se s ním bude pracovat. Rohlíčky budu dělat buď dnes nebo zítra. Pak dám vědět, jak to dopadlo :-)

  • Eva Miková
    Eva Miková |

    18. 12. 2005 15:55

    Jsem moc ráda,od té doby,co mám tento recept,ani jiné nepeču.

  • Jana D.
    Jana D. |

    13. 12. 2005 20:33

    Dnes jsem vyzkoušela a jsou opravdu výborné. křehké.Neměla jsem mleté ořechy, tak jsem dala mleté mandle.