Autor:

Vanilkové nebe

Střední
Ingredience
Máslo
studené
340 g
Moučkový cukr 100 g
Hladká mouka 420 g
Mleté vlašské ořechy 160 g
Sůl 1 špetka
Cukr
na obalení, s vanilkou
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Máslo s ostatními surovinami zpracujeme v pevné těsto, které necháme několik hodin v chladu. Před zpracováním ho nechte dojít pokojové teploty. Nesmí úplně změknout. Pak obvyklým způsobem tvarujeme rohlíčky. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 12-15 min.
Dávka je poměrně velká, ale to jen proto, že jsou vážně božské.
Recept jsem dostala a moc ráda se podělím.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 10 x
1-
4.8 10 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 10x)
Reklama
Měsíčky ze sladkých brambor Pohodová čtyřka - batáty, banány, pohanka a zázvor Články z

Komentáře k receptu: Vanilkové nebe

Komentáře

  1. Ivča   12.12.2011 | 12:23 | reagovat | závadný

    Recept chválím. Při pečení se linula neuvěřitelná vůně vanilky (dala jsem vanilkový cukr i do těsta). Jsou křehké, výborné. Jen jsem je nechala před obalováním trochu vychladnout, čerstvé a horké se mi přeci jen lámaly. Zaslouží si za 1.

  2. Kateřina Pitrová   03.12.2008 | 9:33 | reagovat | závadný

    Dávám za jedna. Jsem kuchařka začátečnice a konečně se mi rohlíčky povedly. Podle jiných receptu se mi vždycky lamaly, ale tenhle recept pridavam jednoznacne do oblibenych.Rohlicky se uplne rozplyvaji na jazyku a pri obalovanis e mi nezlomil ani jeden.

  3. Jana T.   08.12.2007 | 22:24 | reagovat | závadný

    Mám už mnoho let osvědčený recept na rohlíčky, ale změna neškodí. Tady se to povedlo, dávám1*. Jsou křehounké, ani jeden se při obalování nezlomil, s těstem se krásně pracuje a chuť je vynikající.

  4. Jarka O.   04.12.2007 | 13:01 | reagovat | závadný

    Přidávám za sebe také jedničku, jsou výborné:-))

  5. Monika Zdvihalova   15.11.2007 | 9:11 | reagovat | závadný

    Dobrý den jak dlouho dopředu je pečete?Děkuji

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web