Orlický řizek

Hodnocení:

Moje:

40 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Maso
    • 1
      kg mleté maso
    • 2
      ks vejce
    • 1
      dl mléko
    • 2
      lžíce strouhanka
    • 200
      g měkký salám
    • 2
      ks vařená vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • koření na mleté maso může i nemusí být
    • česnek
    • olej
  • Na obalení
    • 100
      g sýr
    • 2
      ks vejce
    • 4
      lžíce mléko
    • hladká mouka
    • strouhanka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mleté maso ochutíme solí, pepřem, kořením na mleté maso a česnekem. Vše promícháme, přidáme vejce rozšlehaná v mléce, zahustíme trochou strouhanky, promícháme a dáme asi na 2 hodiny do chladničky. Ze směsi pak na pomoučeném vále tvoříme placičky, do jejichž středu poklademe 2 kolečka salámu a dílek vejce uvařeného na tvrdo. Placičku přeložíme a okraje pevně stiskneme. Takto připravené řizky obalíme v mouce, vejcích rošlehaných v mléce, ve strouhaném sýru a nakonec ve strouhance. Smažíme v horkém oleji a podáváme s bramborovou kaší nebo brambory.
Zařazení: Maso Mleté

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.