Autor:

Ochucené housky

Střední
Ingredience
Polohrubá mouka
pokud mozno pouzijte mouku semola rimacinata di grano duro
400 g
Droždí 15 g
Vlažná voda
cca
220 ml
Sůl 1 lžička
Cukr 1 lžička
Ančovičky 6 ks
Sušená rajčata
nakladana v oleji
6 ks
Černé olivy
vypeckovane
12 ks
Panenský olivový olej
plus dalsi trocha na potreni
40 ml
Oregáno
vrchovata
1 lžička
Variace
Pršut
prosciutto crudo nebo rakousky speck
80 g
Fenyklová semínka
vrchovata
1 lžička
Bylinky
smes cerstveho rozmarynu, salveje a tymianu, nadrobno posekane, celkove mnozstvi 1 vrchovata polevko
 
Ochucené housky

Postup přípravy:

Ančovičky a rajčata necháme okapat a nakrájíme na kousky. Olivy nakrájíme na čtvrtky nebo kolečka. V troše vlažné vody smícháme kvasnice s cukrem a necháme rozpustit. Do mísy dáme všechny sypké ingredience, rozpuštěné kvasnice, olej a začneme zpracovávat. Po částech přiléváme vodu, dokud těsto není hladké, pružné a nelepí. Nakonec přimícháme olivy, rajčata a ančovičky. Těsto necháme v míse, přikryjeme a na teplém místě necháme kynout alespoň 1 hodinu a 30 minut.

Poté rozdělíme na 9 stejných kousků, uděláme kuličky a položíme je na plech s pečícím papírem. Mezi kuličkami necháme dostatečné množství místa, plech přikryjeme a opět necháme kynout 1 hodinu a 30 minut.
Po uplynutí této doby housky potřeme olejem a dáme péci do předehřáté trouby na 200°C po dobu 20-25 minut (záleží na troubě), musí mít pěknou zlatou barvu. Housky jsou výborné samostatně, doporučuji ochutnat ještě teplé s trochou másla.

U variace je celý postup stejný, jen do již zpracovaného těsta zapracujeme na proužky nakrájený pršut, fenykl a bylinky. Tyto housky jsou výborne k pivu a vínu.


Recept jsem odkoukala od „našeho“ pekaře, ke kterému chodím nakupovat. Občas dělá takto ochucený celozrnný chléb. Variaci jsem si vymyslela ja. Dále vřele doporučuji použít italskou mouku z tvrdé pšenice „semola rimacinata di grano duro“, která se používá nejen k výrobě těstovin, ale i k výrobě chleba a pečiva. Dá se koupit ve specializovaných prodejnách či přes internet. Pokud ji neseženete samozřejmě můžete použít klasickou polohrubou mouku.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Salát z pečených paprik a fazolí Suroviny pro horké léto Články z

Komentáře k receptu: Ochucené housky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak? Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web