Autor:

Ochucené housky

Střední
Ingredience
Polohrubá mouka
pokud mozno pouzijte mouku semola rimacinata di grano duro
400 g
Droždí 15 g
Vlažná voda
cca
220 ml
Sůl 1 lžička
Cukr 1 lžička
Ančovičky 6 ks
Sušená rajčata
nakladana v oleji
6 ks
Černé olivy
vypeckovane
12 ks
Panenský olivový olej
plus dalsi trocha na potreni
40 ml
Oregáno
vrchovata
1 lžička
Variace
Pršut
prosciutto crudo nebo rakousky speck
80 g
Fenyklová semínka
vrchovata
1 lžička
Bylinky
smes cerstveho rozmarynu, salveje a tymianu, nadrobno posekane, celkove mnozstvi 1 vrchovata polevko
 
Ochucené housky

Postup přípravy:

Ančovičky a rajčata necháme okapat a nakrájíme na kousky. Olivy nakrájíme na čtvrtky nebo kolečka. V troše vlažné vody smícháme kvasnice s cukrem a necháme rozpustit. Do mísy dáme všechny sypké ingredience, rozpuštěné kvasnice, olej a začneme zpracovávat. Po částech přiléváme vodu, dokud těsto není hladké, pružné a nelepí. Nakonec přimícháme olivy, rajčata a ančovičky. Těsto necháme v míse, přikryjeme a na teplém místě necháme kynout alespoň 1 hodinu a 30 minut.

Poté rozdělíme na 9 stejných kousků, uděláme kuličky a položíme je na plech s pečícím papírem. Mezi kuličkami necháme dostatečné množství místa, plech přikryjeme a opět necháme kynout 1 hodinu a 30 minut.
Po uplynutí této doby housky potřeme olejem a dáme péci do předehřáté trouby na 200°C po dobu 20-25 minut (záleží na troubě), musí mít pěknou zlatou barvu. Housky jsou výborné samostatně, doporučuji ochutnat ještě teplé s trochou másla.

U variace je celý postup stejný, jen do již zpracovaného těsta zapracujeme na proužky nakrájený pršut, fenykl a bylinky. Tyto housky jsou výborne k pivu a vínu.


Recept jsem odkoukala od „našeho“ pekaře, ke kterému chodím nakupovat. Občas dělá takto ochucený celozrnný chléb. Variaci jsem si vymyslela ja. Dále vřele doporučuji použít italskou mouku z tvrdé pšenice „semola rimacinata di grano duro“, která se používá nejen k výrobě těstovin, ale i k výrobě chleba a pečiva. Dá se koupit ve specializovaných prodejnách či přes internet. Pokud ji neseženete samozřejmě můžete použít klasickou polohrubou mouku.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Kotleta s rajčaty a bramborami Rychlé zdravé večeře od pondělí do pátku Články z

Komentáře k receptu: Ochucené housky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 typů oblečení, kterých byste se měla okamžitě zbavit! 5 typů oblečení, kterých byste se měla okamžitě zbavit!
Gábi se nebojí zeptat: Jak uspokojit rukou muže lépe, než to dovede on sám? Gábi se nebojí zeptat: Jak uspokojit rukou muže lépe, než to dovede on sám?
Hubnutí a oxytocin: Proč se zamilovaným a spokojeným lidem hubne líp? Hubnutí a oxytocin: Proč se zamilovaným a spokojeným lidem hubne líp?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web