Ohnivé fazole se švestkami

Hodnocení:

Moje:

90 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g vepřové maso
    • 2
      plechovka fazole v chilli omáčce
    • 2
      ks cibule
    • 2
      hrst švestky
    • 2
      lžíce dijonská hořčice
    • 4
      stroužek česnek
    • 5
      ks šalvěj lístky
    • 1
      kostka masox
    • pepř mletý
    • sůl
    • voda
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vepřové maso pokrájíme na nudličky, cibuli na kostičky.
2
Na rozpáleném oleji nejdříve osmahneme cibulku. Až lehce zrůžoví, přidáme do základu maso a hořčici. Řádně orestujeme, lehce podlijeme vodou, přidáme bujon a několik minut dusíme pod poklicí.
3
Mezitím si vypeckujeme švestky, každou ještě rozpůlíme.
4
Až je maso poloměkké, přidáme drobně posekané lístky šalvěje, případně ještě podlijeme vodou a opět dusíme dokud není maso měkké.
5
Nakonec přidáme do základu fazole včetně nálevu a prohřejeme. Dochutíme solí, pepřem, přidáme prolisovaný česnek a švestky (rozředíme na potřebnou konzistenci).
6
Podáváme zdobené petrželkou s těstovinami, nebo rýží.
Zařazení: Maso Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.