Autor:

Nanukové ořechové řezy II.

Obtížné
Ingredience
Vejce 4 ks
Cukr krupice 200 g
Voda 10 lžíce
Hladká mouka 100 g
Polohrubá mouka 100 g
Prášek do pečiva 1 ks
Mleté ořechy 100 g
Náplň
Mléko 1/2 l
Moučkový cukr 200 g
Vanilkový cukr 1 ks
Vanilkový pudink 2 ks
Ořechy 50 g
Máslo 300 g
Kakao
2-3
3 lžíce
Hnědý rum  
Čokoládová poleva  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Z bílků a špetičky soli ušlehám tuhý sníh. Žloutky s cukrem a horkou vodou, kterou dávám po lžících, utřu do pěny. Do této žloutkové pěny zabalím zlehka sníh a mouku smíchanou s kakaem, kypřícím práškem a ořechy. Na dno plechu s vyššími okraji dám papír na pečení. Papír i boky plechu vytírám rozpuštěným sádlem a vysypávám hrubou moukou. Těsto rovnoměrně rozetřu a peču asi na 175 °C 12-15 minut. Po upečení stáhnu i s papírem z plechu na vál a nechám vychladnout. Pak papír sloupnu, dám zpět na plech, potřu krémem a poliji čokoládou.
Krém: uvaříme pudink z 1/2 l mléka, vanilkových pudinků, 1 vanilkového cukru a 100 g moučkového cukru. Necháme vychladnout. Máslo našleháme s 100 g moučkového cukru a kakaem a zašleháme postupně studený pudink.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Vorarlbersko Vorarlbersko - recepty a speciality rakouské kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Nanukové ořechové řezy II.

Komentáře

  1. Marketa   01.04.2008 | 18:49 | reagovat | závadný

    Tak jsem tenhle moucnik konecne "vytahla" z oblibenych a vyzkousela, vsem co maji radi rezy s kremem doporucuji - ja jsem spis na ovocne moucniky, ale muj {velmi vybiravy!} manzel se oblizoval az za usima.

  2. Táňa K.   11.05.2007 | 16:30 | reagovat | závadný

    Mám podobný recept s bílým krémem, o kterém se zmínila paní Terezka. Řezy opravdu vypadají jako nanuk a kromě toho se mohou skladovat v lednici, kde máslo v krému ztuhne, a studené to pak i má chuť jako nanuk.:-)

  3. Tereza -   11.05.2007 | 12:20 | reagovat | závadný

    Markétka, preto nanukové, lebo vyzerajú ako kedysi čokoládový nanuk. Sú nanukové razy aj so svetlým krémom, ako niekdajší vanilkový nanuk. Voľakedy to bola skoro celá paleta nanukov:)))

  4. Marketa   11.05.2007 | 11:11 | reagovat | závadný

    Zni to dobre, akorat jsem nepochopila proc nanukove?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web