Autor:

Nanukové ořechové řezy II.

Obtížné
Ingredience
Vejce 4 ks
Cukr krupice 200 g
Voda 10 lžíce
Hladká mouka 100 g
Polohrubá mouka 100 g
Prášek do pečiva 1 ks
Mleté ořechy 100 g
Náplň
Mléko 1/2 l
Moučkový cukr 200 g
Vanilkový cukr 1 ks
Vanilkový pudink 2 ks
Ořechy 50 g
Máslo 300 g
Kakao
2-3
3 lžíce
Hnědý rum  
Čokoládová poleva  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Z bílků a špetičky soli ušlehám tuhý sníh. Žloutky s cukrem a horkou vodou, kterou dávám po lžících, utřu do pěny. Do této žloutkové pěny zabalím zlehka sníh a mouku smíchanou s kakaem, kypřícím práškem a ořechy. Na dno plechu s vyššími okraji dám papír na pečení. Papír i boky plechu vytírám rozpuštěným sádlem a vysypávám hrubou moukou. Těsto rovnoměrně rozetřu a peču asi na 175 °C 12-15 minut. Po upečení stáhnu i s papírem z plechu na vál a nechám vychladnout. Pak papír sloupnu, dám zpět na plech, potřu krémem a poliji čokoládou.
Krém: uvaříme pudink z 1/2 l mléka, vanilkových pudinků, 1 vanilkového cukru a 100 g moučkového cukru. Necháme vychladnout. Máslo našleháme s 100 g moučkového cukru a kakaem a zašleháme postupně studený pudink.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Jablkový koláč Jablkový koláč, povidlové buchty: tradiční recepty jako od babičky Články z

Komentáře k receptu: Nanukové ořechové řezy II.

Komentáře

  1. Marketa   01.04.2008 | 18:49 | reagovat |

    Tak jsem tenhle moucnik konecne "vytahla" z oblibenych a vyzkousela, vsem co maji radi rezy s kremem doporucuji - ja jsem spis na ovocne moucniky, ale muj {velmi vybiravy!} manzel se oblizoval az za usima.

  2. Táňa K.   11.05.2007 | 16:30 | reagovat |

    Mám podobný recept s bílým krémem, o kterém se zmínila paní Terezka. Řezy opravdu vypadají jako nanuk a kromě toho se mohou skladovat v lednici, kde máslo v krému ztuhne, a studené to pak i má chuť jako nanuk.:-)

  3. Tereza -   11.05.2007 | 12:20 | reagovat |

    Markétka, preto nanukové, lebo vyzerajú ako kedysi čokoládový nanuk. Sú nanukové razy aj so svetlým krémom, ako niekdajší vanilkový nanuk. Voľakedy to bola skoro celá paleta nanukov:)))

  4. Marketa   11.05.2007 | 11:11 | reagovat |

    Zni to dobre, akorat jsem nepochopila proc nanukove?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test řasenek v ceně od 250 do 450 korun: Která je nejlepší? Velký test řasenek v ceně od 250 do 450 korun: Která je nejlepší?
Vodka s klobásou nebo sprej na astma: Jaké šílené diety lidé drží? Vodka s klobásou nebo sprej na astma: Jaké šílené diety lidé drží?
Gastrický bypass - jednoduchá operace, která zachraňuje životy Gastrický bypass - jednoduchá operace, která zachraňuje životy
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web