Nákyp z květáku se sýrem

Hodnocení:

Moje:

40 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      g hermelín nejlepší je Sedlčanský Romadůžek
    • 1
      ks květák menší
    • 2
      ks žloutek
    • 50
      ml mléko
    • 150
      g zakysaná smetana
    • muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
**1.** Květák očistěte a rozdělte na růžičky. V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Vložte
2
do ní květák a vařte ho přibližně 3 minuty. Poté vodu slijte a květák nechte lehce
3
zchladnout.
4
**2.** Vezměte vhodnou formu, vymažte ji a vysypejte strouhankou. Troubu předehřejte na 200°C. Sedlčanský Romadůžek nakrájejte na malé kousky.
5
**3.** Nakrájený sýr smíchejte se žloutky rozmíchanými v mléce a přimíchejte zakysanou smetanu. Ochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem. Směs smíchejte s růžičkami květáku a rozprostřete do zapékací formy.
6
Pečte při 200°C asi 30 minut.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.