Vejce na květáku

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks vejce
    • 1
      ks květák menší
    • 80
      g máslo
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • feferonka
    • 0,5
      lžička drcený kmín
    • petrželová nať
    • sůl
    • zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na másle zesklovatíme nakrájenou cibuli, přidáme uvařený a rozebraný květák, utřený česnek, nakrájenou feferonku, kmín a sůl. Zamícháme a mírně podusíme. Přendáme do zapékací mísy, v květákové hmotě uděláme naběračkou 4 důlky a do každého vyklopíme 1 vejce, které mírně osolíme. Dáme zapéct do horké trouby. Zapečený květák posypeme jemně nasekanou petrželkou.
2
Podáváme s vařenými brambory a zakysanou smetanou.
Zařazení: Chuťovky Z vajec
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • MatějP
    MatějP |

    14. 10. 2010 17:46

    O to m sem nikdi neslisel