Autor:

Vejce na květáku

Snadné
Ingredience
Vejce 4 ks
Květák
menší
1 ks
Máslo 80 g
Cibule 1 ks
Česnek 2 stroužek
Feferonka  
Drcený kmín 1/2 lžička
Petrželová nať  hrst
Sůl  
Zakysaná smetana  
Vejce na květáku

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky, Z vajec

Na másle zesklovatíme nakrájenou cibuli, přidáme uvařený a rozebraný květák, utřený česnek, nakrájenou feferonku, kmín a sůl. Zamícháme a mírně podusíme. Přendáme do zapékací mísy, v květákové hmotě uděláme naběračkou 4 důlky a do každého vyklopíme 1 vejce, které mírně osolíme. Dáme zapéct do horké trouby. Zapečený květák posypeme jemně nasekanou petrželkou.
Podáváme s vařenými brambory a zakysanou smetanou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1-
4.67 3 5 1

Komentáře k receptu: Vejce na květáku

Komentáře

  1. MatějP   14.10.2010 | 17:46 | reagovat |

    O to m sem nikdi neslisel

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Potraviny, které spalují kalorie! Můžete jíst a zároveň hubnout? Potraviny, které spalují kalorie! Můžete jíst a zároveň hubnout?
Emma Watson prožívá noční můru, je totálně pod kontrolou Toma Hankse Emma Watson prožívá noční můru, je totálně pod kontrolou Toma Hankse
Těhotné a kojící ženy - jaké látky, vitamíny a minerály jsou potřebné? Těhotné a kojící ženy - jaké látky, vitamíny a minerály jsou potřebné?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web