Autor:

Vejce na květáku

Snadné
Ingredience
Vejce 4 ks
Květák
menší
1 ks
Máslo 80 g
Cibule 1 ks
Česnek 2 stroužek
Feferonka  
Drcený kmín 1/2 lžička
Petrželová nať  hrst
Sůl  
Zakysaná smetana  
Vejce na květáku

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky, Z vajec

Na másle zesklovatíme nakrájenou cibuli, přidáme uvařený a rozebraný květák, utřený česnek, nakrájenou feferonku, kmín a sůl. Zamícháme a mírně podusíme. Přendáme do zapékací mísy, v květákové hmotě uděláme naběračkou 4 důlky a do každého vyklopíme 1 vejce, které mírně osolíme. Dáme zapéct do horké trouby. Zapečený květák posypeme jemně nasekanou petrželkou.
Podáváme s vařenými brambory a zakysanou smetanou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1-
4.67 3 5 1

Komentáře k receptu: Vejce na květáku

Komentáře

  1. MatějP   14.10.2010 | 17:46 | reagovat |

    O to m sem nikdi neslisel

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii
Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce! Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce!
Jak se vyrovnat s nevěrou: Je to definitivní konec, nebo nový začátek? Jak se vyrovnat s nevěrou: Je to definitivní konec, nebo nový začátek?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web